Mikä on maailma.net? | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Mikä on maailma.net?

Maailma.net on teemaportaali, joka tarjoaa ja tuottaa tietoa kestävään kehitykseen ja ihmisoikeuksiin liittyen. Sivusto kokoaa yhteen noin 50 suomalaisen järjestön ja yhteisön (ks. jäsenluettelo ) uutis-, kampanja- ja tapahtumamateriaalia sekä ylläpitää tietokantaa niiden verkkosivuillaan julkaisemasta aineistosta. Samalla maailma.net on osa kansainvälistä OneWorld –keskusten verkostoa.

 

Mikä on OneWorld?

Lontoossa vuonna 1995 perustettu OneWorld koostuu nykyisin 13 itsenäisestä, voittoa tavoittelemattomasta portaalista, joilla on yhteinen arvoperusta. Verkosto levittäytyy viidelle eri mantereelle ja julkaisee aineistoa 11 kielellä.

Kaikkien portaalien keskuksena toimii OneWorld International. Alueelliset ja kansalliset OneWorld -portaalit puolestaan ovat tuhansien paikallisten jäsentensä solmukohtia.

OneWorld –verkoston jäseninä on YK:n alaisia järjestöjä, kaikenkokoisia kansalaisjärjestöjä, viranomaistahoja sekä erilaisia kansalaisliikkeitä, jotka taistelevat köyhyyttä vastaan ja vahvistavat kansalaisyhteiskuntaa etelässä. Merkittävän osan kansainvälisen verkoston aineistosta tuottavat OneWorldin eteläiset yhteistyökumppanit, mikä on yksi tapa laajentaa köyhimpien ja marginalisoitujen mahdollisuutta osallistua globaaliin keskusteluun.

 

Kenelle maailma.net on suunnattu?

Maailma.net sekä muut OneWorld –sivustot ovat hyödyllinen tiedonlähde kaikille kehityksestä, kehitysyhteistyöstä, globaali- ja ihmisoikeuskysymyksistä kiinnostuneille. Normaalisti tiedonhaku internetistä voi olla tuskallista, koska haettu tieto hukkuu valtavaan informaatiomassaan. Maailma.net jäsentää tietoa teemoittain ja maantieteellisesti, ja kaikki sivustolta löytyvä tieto on kehitysyhteistyö- ja ihmisoikeusasiantuntijoiden tuottamaa.

Ajankohtaisen kotimaisen materiaalin lisäksi maailma.net tarjoaa mahdollisuuden hakea tietoa OneWorld -verkoston kansainvälisestä tietokannasta. Verkosto ylläpitää lisäksi keskeisiin teemoihin keskittyviä erityisportaaleita, “channeleita”. Kattava jäsenrekisteri helpottaa läheisten ja kaukaisten kontaktien solmimista.

 

Ketkä ylläpitävät maailma.nettiä?

Suomen maailma.net liittyi OneWorld –verkostoon vuonna 2000, ja sen ylläpidosta vastaa Suomen OneWorld –portaaliyhdistys. Portaaliyhdistyksen taustalla on suomalaisia kehitysyhteistyö- ja ihmisoikeusjärjestöjä sekä ulkoministeriön kehitysviestintä. Portaaliyhdistykseen voivat liittyä oikeustoimikelpoiset yhteisöt, joiden toimiala liittyy kestävään kehitykseen tai ihmisoikeuksiin.


Lisätietoja OneWorldista (englanniksi)

Yhteystiedot


HUOM: Jos haluat sähköpostiisi koosteen maailma.netin parhaista paloista kerran viikossa, voit liittyä "Maailman uutisia" -listalle, ks. liittymisohjeet

 

 

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia