Méxicon joukkoliikenne palkittiin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Méxicon joukkoliikenne palkittiin

Meksikon pääkaupungissa on kolmen viime vuoden aikana toteutettu useita joukkoliikennettä edistäviä hankkeita, kirjoittaa Emilio Godoy.

Meksikon pääkaupunki on saanut kansainvälisen Kestävän joukkoliikenteen palkinnon, jonka myöntävät yhdysvaltalainen liikenne- ja kehityspolitiikan instituutti ITDP ja kehitysmaiden liikennejärjestelyihin paneutuva Embarq-verkosto.

Palkinnon perusteina oli kolme viime vuonna Méxicossa toteutettua hanketta: kaksi uutta nopeaa bussilinjaa, Ecobici-kaupunkipyöräjärjestelmän laajennus ja pysäköintimittareiden asentaminen läntisiin kaupunginosiin.

Méxicon uusilla bussilinjoilla on pituutta yhteensä 52 kilometriä. Ecobici-järjestelmään kuuluu nyt 264 pyöräasemaa ja 3 670 polkupyörää, joita käyttää noin 50 000 henkeä.

Méxicon metropolialueella asuu 20,4 miljoonaa ihmistä, mikä nostaa sen maailman kolmanneksi suurimmaksi kaupungiksi Tokion ja Delhin jälkeen.

Embarqin mukaan Méxicon metropolialueen asukkaat tekevät päivittäin 49 miljoonaa matkaa, joista 53 prosenttia tapahtuu joukkoliikennevälineillä.

Loppusuoralla tämän vuoden joukkoliikennepalkinnosta kilpailivat myös Argentiinan Rosario, Brasilian Rio de Janeiro, Saksan Bremen ja Ukrainan Kiova.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia