Meksikonlahden eläimistö kärsii edelleen öljyturmasta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Meksikonlahden eläimistö kärsii edelleen öljyturmasta

Neljä vuotta sitten BP:n öljynporauslautalla tapahtuneen onnettomuuden jäljet ovat edelleen selviä, sanoo ympäristöjärjestö.

Meksikonlahdella neljä vuotta sitten tapahtunut öljyturma aiheuttaa edelleen kärsimystä alueen eläimistölle, todetaan yhdysvaltalaisen luonnonsuojelujärjestö National Wildlife Federationin raportissa.

"Öljy ei ole lähtenyt minnekään, sitä löytyy lahden pohjasta, sitä huuhtoutuu rannoille, sitä on edellään rämeillä", raportin laatinut tutkija Doug Inkley sanoi raporttia käsittelevässä telekonferenssissa.

Alueelle levinneen raakaöljyn havaittiin edelleen vahingoittavan neljäntoista raportissa tarkastellun eläinlajin, kuten erilaisten lintujen, kalojen ja osterien, terveyttä.

Raportin laatijat löysivät muun muassa näyttöä, että vuosi vuodelta jatkuneet pullokuonodelfiinien ja merikilpikonnien ennätyksellisen lukuisat kuolemat alueella ovat kytköksissä öljyturmaan. Järjestö arvioi, että öljyturman jälkien siivoaminen kestää vielä vuosia tai jopa vuosikymmeniä.

Onnettomuudesta vastuussa oleva öljyjätti BP on lausunnossaan National Geographic -lehdelle torjunut raportin väitteet poliittisina ja harhaanjohtavina.

BP:n vuokraaman Deepwater Horizons -öljynporauslautan räjähdys huhtikuussa 2010, jonka seurauksena Meksikonlahdelle vuoti yli 750 miljoonaa litraa öljyä, on suurin koskaan alueella tapahtunut öljyonnettomuus.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia