Mekongin jokikomissio luovuttamassa patotaistelun | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Mekongin jokikomissio luovuttamassa patotaistelun

Xayaburin patohanke tippui komission asialistalta, myös muiden pääuoman patojen rakentaminen etenee, sanoo järjestö.

Mekongin alueen hallitukset ovat jättäneet Laosin Xayaburin patohankkeen pois jokikomission vuosikokouksen käsittelystä, kertoo International Rivers -järjestö.

Aikaisemmin jokikomissioon kuuluvista maista erityisesti Kambodža ja Vietnam ovat vastustaneet hanketta ja vaatineet Laosia tutkimaan padon aiheuttamat ympäristövaikukset perusteellisesti ennen rakentamista. International Rivers pitää jokikomission päätöstä olla käsittelemättä asiaa kokouksessa vastuunpakoiluna.

"Alueen hallituksilla on valta estää tragedia, jonka Xayaburin ja muiden Mekongin pääuoman patojen rakentaminen todennäköisesti aiheuttaisi. Niin tehdäkseen, Mekongin hallitusten tulisi tehdä välittömiä toimia vaatiakseen Xayaburin padon rakentamisen ja muiden pääuoman patoprojektien keskeyttämistä, kunnes lisätutkimuksia ja julkisia kuulemisia toteutetaan", sanoo Kambodžan kansalaisjärjestöfoorumin Chhith Sam.

International Riverin saamien tietojen mukaan virallisesti aloitetun Xayaburin padon rakentamisen lisäksi myös muiden Mekongin pääuomalle suunniteltujen patohankkeiden rakentaminen etenee Laosissa.

Asiantuntijoiden mukaan pääuomalle suunnitellut padot uhkaavat alueen ympäristöä ja vaarantavat miljoonien ihmisten ruokaturvan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia