Matalan tulotason maat jäljessä tietotekniikan käytössä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Matalan tulotason maat jäljessä tietotekniikan käytössä

Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa ei osata hyödyntää teknologiaa taistelussa köyhyyttä vastaan.

Useimmat Latinalaisen Amerikan ja Afrikan maat eivät pysty hyödyntämään tieto- ja viestintäteknologiaa köyhyyden kitkemisessä, käy ilmi tieto- ja viestintäteknologian käyttöä mittaavan Maailman talousfoorumin (WEF) Global Information Technology Report -raportista.

Raportissa listataan 138 maata sen mukaan, miten ne pystyvät parantamaan uuden teknologian avulla kilpailukykyään ja kansalaistensa elämää.

SciDev.net-verkoston siteeraaman raportin mukaan tieto- ja viestintäteknologia voi hyödyttää alhaisen tulotason maita kahdella tavalla. Yksi on käyttää sitä liiketoiminnassa, joka liittyy suoraan viljelijöiden ja kalastajien työhön. Toiseksi kasvavalle alalle syntyvillä työpaikoilla voidaan myös parantaa maan työllisyystilannetta.

Yhden WEF:n raportin kirjoittajan, professori Soumittra Duttan, mukaan tieto- ja viestintäteknologia on näyttänyt voimansa muutoksen, modernisaation ja innovaation luomisessa. Tämä näkyy hyvinä listasijoituksina muun muassa niiden Pohjois-Amerikan ja Lähi-idän maiden kohdalla, joissa internetillä on ollut suuri rooli viime aikaisissa demokraattisissa kapinoissa.

Useat Latinalaisen Amerikan ja Afrikan maat löytyvät kuitenkin listan häntäpäästä. Esimerkiksi Egyptissä maan entinen hallitus ei ole tehnyt riittäviä investointeja tieto- ja viestintäteknologian kehittämiseksi eikä tieto- ja viestintäteknologian käyttö liiketoiminnassa ja julkisella sektorilla ole pysynyt yksityishenkilöiden kasvavan käytön mukana. Raportti peräänkuuluttaa kokonaisvaltaista ja köyhyyteen keskittyvää lähestymistapaa maiden tieto- ja viestintäteknologian käytön kehittämiseen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia