Massakysely: Koulutus tärkein tapa parantaa maailmaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Massakysely: Koulutus tärkein tapa parantaa maailmaa

Yli viisi miljoonaa ihmistä on vastannut YK:n kyselyyn, jonka tulosten mukaan koulutus, terveys ja työpaikat ovat tärkeimpiä kehitystavoitteita.

(Kuva: Bindaas Madhavi / cc 2.0)

Hyvä koulutus, parempi terveydenhuolto ja paremmat työmahdollisuudet ovat avaimia parempaan maailmaan, käy ilmi YK:n teettämästä kyselystä, johon on vastannut yli 5,2 miljoonaa ihmistä.

Yhä jatkuva My World 2015 -äänestys alkoi tammikuussa 2013. Tähän mennessä 3,3 miljoonaa ihmistä on ilmoittanut kyselyssä, että koulutus on yksi tärkeimmistä tavoista lisätä kehitystä. Terveydenhuolto on saanut 2,8 miljoonaa ja työllisyys 2,6 miljoonaa ääntä.

Kyselyssä kysytään, mikä on ihmisille ja heidän perheilleen tärkeintä. Tarkoituksena on antaa osviittaa siitä, millaiset voisivat olla maailman uudet kehitystavoitteet, sillä nykyiset vuosituhattavoitteet umpeutuvat vuoden 2015 lopussa. Verkossa sekä paperilla tehtävässä kyselyssä on 16 eri teemaa, joista vastaajat voivat valita kuusi tärkeintä. Tulokset aiotaan luovuttaa YK:n pääsihteerille Ban Ki-moonille sekä muille maailman johtajille, joiden on määrä sopia uusista tavoitteista ensi syksynä.

EurActiv.com-sivuston haastatteleman YK:n vuosituhattavoitekampanjan Espanjan koordinaattorin Amalia Navarron mukaan kyseessä on suurin koskaan tehty kysely. Tarkoituksena on tavoittaa yhteensä seitsemän miljoonaa ihmistä.

Tämänhetkisten tilastojen mukaan yleisin vastaajaryhmä ovat olleet 16–30-vuotiaat. Lähes kaksi miljoonaa vastaajista on kotoisin keskitason inhimillisen kehityksen maasta, 1,4 miljoonaa matalan ja lähes 1,5 miljoonaa korkean kehityksen maasta. Noin 250 000 vastaajaa on kotoisin erittäin korkean kehityksen maasta, jollaiseksi muun muassa Suomi lasketaan. Kaikkialla koulutusta pidetään tärkeimpänä teemana.

Kyselyyn on vastannut tähän mennessä yhteensä 1 587 suomalaista. Suomalaisten mielestä tärkeimpiä kehitysteemoja ovat koulutus, vesi ja sanitaatio sekä hyvä hallitus.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia