Maamiinojen uhrien määrä matalimmalla 15 vuoteen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maamiinojen uhrien määrä matalimmalla 15 vuoteen

Keskimäärin yhdeksän ihmistä päivässä joutuu maamiinan uhriksi, paljastuu kansainvälisen maamiinakampanjan tilastoista.

(Kuva: Kyle Simourd / cc 2.0)

Maamiinojen uhrien määrä laski viime vuonna alimmilleen sitten vuoden 1999, jolloin tilannetta alettiin tilastoida. Samalla uusien miinojen tuotanto on melkein pysähtynyt, kertoo kansainvälinen maamiinakampanja ICBL uusimmassa raportissaan.

Landmine Monitor -raportin mukaan 3308 ihmistä kuoli tai haavoittui vuonna 2013 maamiinojen vuoksi. Luku on noin neljänneksen vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Keskimäärin maamiinan uhriksi joutui yhdeksän ihmistä päivässä, kun määrä oli 25 päivittäin vuonna 1999, jolloin kansainvälinen miinat kieltävä sopimus tuli voimaan.

Raportin mukaan hallituksen joukot käyttivät jalkavälimiinoja Syyriassa ja Myanmarissa syyskuun 2013 ja lokakuun 2014 välisenä aikana. Maat eivät ole mukana maamiinat kieltävässä kansainvälisessä sopimuksessa. Yhdysvallat, Venäjä, Kiina ja Intia eivät myöskään ole hyväksyneet sopimusta.

Ukrainan hallituksen ja Venäjän tukemien separatistien välinen konflikti on herättänyt epäilyjä maamiinojen käytöstä, mutta asiaa ei ole pystytty vahvistamaan, ICBL sanoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia