Maailmanpankki ja Nokia etsivät mobiili-innovaatioita kilpailulla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maailmanpankki ja Nokia etsivät mobiili-innovaatioita kilpailulla

Kaikille avoin kilpailu etsii tulonlähteitä kehitysmaissa luovia ideoita, global.finland.fi kertoo.

Maailmanpankki ja kännykkävalmistaja Nokia ovat avanneet kaikille avoimen kilpailun mobiilitekniikkaa hyödyntävien ja tulonlähteitä kehitysmaihin luovien innovaatioiden löytämiseksi.

Kilpailun avulla pyritään etsimään erityisesti mikrotyötä luovia työmahdollisuuksia, kirjoittaa Marja-Leena Kultanen global.finland.fissa.

Mikrotyöllä tarkoitetaan pieniin yksiköihin jaetuja työtehtäviä, kuten verkkokauppojen tuoteluetteloiden päivittämistä tai digivideoiden kuvaustekstien kirjoittamistä, joiden toteutuksesta maksetaan muutamia kymmeniä senttejä tai jopa muutamia euroja kappaleelta.

Mikrotyö sopii hyvin kehitysmaille, toteavat infoDeville tutkimusraportin kirjoittaneet Vili Lehdonvirta ja Mirko Ernkvist, sillä mobiilitekniikan avulla mahdollisuus mikrotyöhön voidaan avata myös niille, jotka eivät voi käyttää tietokonetta. Matkapuhelinten määräksi kehitysmaissa arvioidaan noin viisi miljardia, joten niitä hyödyntämällä voidaan luoda runsaasti uusia työtilaisuuksia.

Parhaiden ideoiden kehittäjät saavat rahapalkintojen lisäksi tukea infoDevin yrityshautomoista ja mLabs-verkostosta. Suomi ja Iso-Britannia tukevat kehitysyhteistyövaroin helmikuun alussa käynnistynyttä m2work-kilpailua, jonka kuusi finalistia valitaan huhtikuun alussa.

Lisää uusi kommentti