Maailmankuvien vaihtoa Maailma kylässä -festivaalilla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maailmankuvien vaihtoa Maailma kylässä -festivaalilla

Kulttuurit ja maailmankuvat kohtaavat viikonloppuna Helsingissä,
kun 11. Maailma kylässä -festivaali järjestetään Kaisaniemen puistossa
ja Rautatientorilla. Paneelikeskusteluissa käsitellään muun muassa
sitä, pitäisikö kehitysapu lopettaa ja
miten maahanmuuttoa voisi käsitellä politiikassa asiallisesti.

Kulttuurit ja maailmankuvat kohtaavat viikonloppuna Helsingissä, kun 11. Maailma kylässä -festivaali järjestetään Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla.

Tarjolla on tuttuun tapaan muun muassa keskusteluja, musiikkia, tanssia, teatteria ja toimintamahdollisuuksia.

Festivaalin lukuisissa paneelikeskusteluissa käsitellään muun muassa sitä, pitäisikö kehitysapu lopettaa, onko talouskasvulle vaihtoehtoa ja miten maahanmuuttoa voisi käsitellä politiikassa asiallisesti.

Keskusteluaiheina ovat myös ruuan osuus ilmastonmuutoksessa, maailmatalouden romahdus sekä vaatetuotannon eettisyys.

Kuubasta Namibiaan

Tänä vuonna Maailma kylässä -festivaalin odotetuimpia ulkomaisia vieraita ovat muun muassa seksuaalivähemmistöjen puolustaja, Kuuban presidentin Raúl Castron tytär Mariela Castro sekä Kuuban naisliitossa työskentelevä Carolina Amador. Castro on ajanut Kuubaan muun muassa samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimista.

Afrikkaa festivaaleilla edustavat puolestaan hökkelikylän asukista menestyväksi kosmetiikkayrittäjäksi noussut namibialainen Twapewa Mundjanima, Nigerian demokratian tilasta puhuva dokumentaristi Ihria Enakimio sekä lapsille satutuokion pitävä Wilson Kirwa.

Festivaaleilla keskustellaan myös islamista, demokratiasta ja tasa-arvosta. Vieraana on egyptiläinen politiikan tutkija Heba Raouf Ezzat, joka on yksi IslamOnline-verkkosivuston perustajista. Nettisivusto jakaa tietoa islamista, ja sen tavoitteena on edistää oikeutta, vapautta, demokratiaa ja ihmisoikeuksia.

Gazalaisen äidin arjesta puolestaan kertoo palestiinalainen kirjailija, toimittaja ja media-aktivisti Laila El-Haddad. El-Haddad tuli tunnetuksi pitäessään Gazan sodan aikana Gaza Mom -nimistä blogia, joka käsittelee kaikkea "potalle opettelusta rajatarkastuksiin".

Testaa ruokatietoutesi

Festivaalilla on mukana yhteensä yli 300 järjestöä tai muuta toimijaa. YK-kylästä löytyy myös maailma.netin esittelypiste, jossa testataan festivaalikävijöiden tietämystä maailman ruokatilanteesta.

Asiaohjelman lisäksi Maailma kylässä tarjoaa myös kulttuuria. Luvassa on muun muassa chileläistä katuteatteria ja senegalilaista tanssia. Musiikissa valtavirtaa edustaa Anna Puu, mutta myös kansainvälisiä esiintyjiä on festivaaleilla aina Kolumbiasta Nepaliin asti.

Maistiaisia musiikkitarjonnasta:

Mad Juana

Yhdysvaltalais-suomalainen bändi yhdistelee balkanilaista musiikkia, espanjalaista kitaraa, reggaeta, punkia ja rock'n'rollia. Mukana on myös Hanoi Rocksista tuttu Sami Yaffa.


A Moving Sound

Taiwanilainen yhtye tuo festivaaleille kaukoidän tunnelmaa yhdistämällä poppia ja aasialaisia elementtejä. Yhtye käyttää niin moderneja kuin perinteisiäkin soittimia, muun muassa kiinalaista zhong ruan -kitaraa.


Tomás San Miguel & Txalaparta

Espanjalainen säveltäjän, pianistin ja haitarinsoittajan Tomás San Miguelin orkesterissa soi myös baski-instrumentti txalaparta. Legendan mukaan jo 2000 vuotta sitten roomalaisten valloittajien hevoset pelästyivät txalapartan ääntä.

Wadaiko Drummer Ichitaro

Sooloartisti Ichitaro soittaa japanilaisia taiko-rumpuja.


Valravn

Tanskalais-ecuadorilais-färsaarelais-sveitsiläinen Valravn soittaa "folktronicaa", elektronista musiikia yhdistettynä pohjoismaiseen tunnelmaan.

Lisätietoa festivaaleista: http://www.maailmakylassa.fi/

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia