Uutiset Ruokaturva

Maailman ruokaohjelma leikkaa pakolaisten ruoka-annoksia Keniassa

WFP tukee Keniassa 420 000:ta pakolaista. Rahapulan takia heille joudutaan antamaan vähemmän ruokaa kuin aiemmin.
Ihmisiä Dadaabin pakolaisleirillä Somaliassa
Dadaabia on pidetty maailman suurimpana pakolaisleirinä. (Kuva: Anouk Delafortrie / EU Commission DG ECHO / CC BY-ND 2.0)

Maailman ruokaohjelma (WFP) aikoo leikata Keniassa tukemiensa pakolaisten ruoka-annoksia 30 prosenttia. Syynä on rahapula: järjestö kertoo tarvitsevansa 28,5 miljoonan dollarin, eli noin 24 miljoonan euron tuen, jotta se voisi jakaa ruokaa seuraavat puoli vuotta.

”Annosten leikkaaminen on viimeinen mahdollisuus, ja toivomme, että se on vain lyhytaikainen keino, sillä vetoamme kansainvälisen yhteisön apuun. Ruoka-avun äkillinen pysäyttäminen olisi tuhoisaa pakolaisille, sillä useimmat heistä nojaavat täysin WFP:hen aterioidensa saamiseksi”, sanoo järjestön maajohtaja Annalisa Conte tiedotteessa.

WFP tukee Kenian Kakuman ja Dadaabin pakolaisleireillä 420 000:ta ihmistä. Heille jaetaan viljaa, palkokasveja, kasviöljyä ja ravintein vahvistettua jauhoa. Lisäksi annetaan kännyköiden kautta käteistä, jonka avulla ihmiset voivat ostaa itse ruokaa paikallisilta kauppiailta.

Rahapulan vuoksi ruoka-annoksia aiotaan pienentää niin, että ihmiset saavat enää 70 prosenttia päivän tarpeesta. Käteissiirrot pysyvät toistaiseksi ennallaan. Lisäksi vahvistettua jauhoa annetaan vain raskaana oleville sekä imettäville naisille, mikä voi lisätä pakolaisten aliravitsemusta, järjestö varoittaa.

Kenian pakolaisleireillä elää muun muassa Somaliasta ja Etelä-Sudanista tulleita pakolaisia. Kenia on uhannut sulkea leirit mutta toistaiseksi jättänyt sen tekemättä.

Ruokaturva katastrofiapupakolaisetruoka Kenia

Lue myös

Nainen pakkaa ruoka-apua Somaliassa

Järjestö: Lähes 600 000 lasta voi kuolla konfliktialueilla nälkään

Nälkäisten määrän kasvu, vaikeudet avun toimittamisessa ja järjestöjen krooninen rahapula uhkaavat lisätä lasten kuolemia tänä vuonna, varoittaa Pelastakaa Lapset.
Vehnäpelto

Tutkimus: Hiilidioksidipäästöt heikentävät ruuan ravintoarvoja – raudan, proteiinin ja sinkin puute voi tulevaisuudessa yleistyä

Ilmastonmuutos pienentää viljasatoja, mutta se vaikuttaa ruokaan myös toisella tavalla: kasvavat hiilidioksidipäästöt voivat vähentää ruuan ravinteikkuutta, selviää tuoreesta tutkimuksesta.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Unikkoja ja aurinkoenergiapaneeleja

Vaikuttavuussijoittajat haluavat parantaa maailmaa – mutta miten ja kenen ehdoilla?

Sijoitusmaailman radikaaliksi extreme-lajiksi kutsuttu vaikuttavuussijoittaminen kasvaa vauhdilla ja ylittää jo perinteisen valtioiden antaman kehitysavun. Kysymys kuuluu: voiko sijoittamalla vähentää globaalia epätasa-arvoa?
Ihmisiä torilla Ugandan Kampalassa

Uusi tapa luoda työpaikkoja kehitysmaihin: Ulkoministeriö lainaa 16 miljoonaa euroa Kirkon Ulkomaanavun sijoitusyhtiölle

Kirkon Ulkomaanapu ryhtyy rahoittamaan pienyrityksiä hauraissa kehitysmaissa perustamansa yhtiön kautta. Yksityisen sektorin kautta tehtävä kehitysyhteistyö on myös tulevaisuuden trendi, uskoo järjestön toiminnanjohtaja Jouni Hemberg.
Tietokoneen näppäimistö

Vuoden kotoutumisteko -tunnustus maahanmuuttajia ja työnantajia yhdistävälle sovellukselle

Suomen Pakolaisapu halusi tänä vuonna antaa tunnustusta etenkin teknologisille innovaatioille, jotka edistävät kotoutumista.
Eduskuntatalo

Tuore selvitys mittaa rikkaiden maiden politiikan vaikutusta köyhimpiin – Suomi auttaisi enemmän paremmalla siirtolaispolitiikalla

Tuoreen selvityksen mukaan Ruotsi on maailman paras kehitysmaiden tukija. Suomea kehutaan tuoreessa selvityksessä muun muassa turvallisuuspolitiikasta, mutta siirtolaispolitiikassa Suomi ei pärjää erityisen hyvin.