Maailma kylässä -festivaaleille tullaan joka vuosi uudestaan – ”Täällä on valtavirrasta poikkeava meno” | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maailma kylässä -festivaaleille tullaan joka vuosi uudestaan – ”Täällä on valtavirrasta poikkeava meno”

Maailma kylässä -festivaali merkitsee monille kesän aloitusta, jonne tullaan vuosi toisensa jälkeen uudestaan. ”Tämä on tärkeä kohtaamispaikka ja alusta erilaisille keskusteluille", sanoo festivaalien viestintä- ja varainhankintapäällikkö Taija Lähdetie.

Gato Preto -bändin jäseniä lavalla

Mosambikilais-saksalais-ghanalainen Gato Preto tanssitti yleisöä afrofuturistiseksi kuvatulla teknorumpusoundillaan Savanni-lavalla lauantai-iltapäivänä. Kuva: Silja Ylitalo / Maailma.net.

Sade verotti kävijöitä Maailma kylässä -festivaaleilla sunnuntaina, mutta lauantaina festareilla vieraili noin 30 000 ihmistä, sanoo festivaalien viestintä- ja varainhankintapäällikkö Taija Lähdetie.

”Oli kaksi aika erilaista päivää. Sunnuntaina ihmiset kävivät piipahtamassa ja jatkoivat sitten matkaa. Kaatosade oli rankka sekä työntekijöille että kävijöille, mutta muuten tunnelma festivaaleilla oli yhtä hyvä kuin yleensäkin.”

Viime vuonna festivaaleilla kävi lähes 80 000 ihmistä, tänä vuonna jäätiin yhteensä 45 000 kävijään.

Kahdessakymmenessä vuodessa Maailma kylässä -festivaali on kasvanut ja monipuolistunut, Lähdetie sanoo.

”Tämä on tärkeä kohtaamispaikka ja alusta erilaisille keskusteluille. Kansalaisjärjestöt pääsevät kertomaan työstään ja tapaamaan ihmisiä, ja asiaohjelman kautta voidaan tuoda esiin festivaalin teemoja, kuten ilmastonmuutosta tänä vuonna. Tarvetta tällaiselle tapahtumalle on, aiheita joita voisi käsitellä suorastaan tulvii.”

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä festivaali merkitsee monelle kesän aloitusta, Lähdetie sanoo. Paikalle tullaan joka vuosi uudestaan.

”Musiikki ja ruoka kiinnostavat sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät festivaalin teemoista ole niin tietoisia. Meillä on paljon maailmanmusiikkiartisteja, jotka eivät välttämättä ole niin tunnettuja, mutta ihmiset tulevat uteliaisuuttaan katsomaan, mitä tällä kertaa on tarjolla. Mutta paljon on myös niitä, jotka tulevat asiaohjelman perässä ja haluavat kuulla järjestöjen toiminnasta.”

Alla Maailma.netin kuvakooste festivaalilauantailta.

Värikkäitä koruja

Caring Hands -järjestö myi festareilla paperisuikaleista tehtyjä ugandalaisia koruja. Myyntituotoilla järjestetään bisneskoulutusta ja etsivää sosiaalityötä nuorille Kampalassa, kertoi järjestön kojulla päivystänyt Anna Pulakka. Kuva: Silja Ylitalo / Maailma.net.

Värikkäitä mekkoja

Järjestöjen toiminta kiinnostaa monia festivaalikävijöitä. Kuva: Silja Ylitalo / Maailma.net.

Thaimaalaisia tanssijoita perinteisissä asuissa

Perinteisiin asuihin pukeutunut tanssiryhmä Thai Cultural Preservation in Finland tutustutti festivaalikävijöitä thai-tanssiin. Kuva: Silja Ylitalo / Maailma.net.

Pikkutyttö keltaisen sateenvarjon alla

Nadira Abdullahin, 3, keltainen kirahvisateenvarjo pääsi mukaan festareille. Kuva: Silja Ylitalo / Maailma.net.

Mies, kaksi lasta ja muita festivaalivieraita

"Ollaan oltu täällä varmaan joka vuosi. Täällä on kiva tunnelma, valtavirrasta poikkeava meno", sanoo Mete Ufacik vieressään lapset Valtti, 7, ja Elma, 5. Valtin mielestä kivointa festareilla ovat lokit, "koska ne nappaa kaiken", ja Elmasta jäätelö. Kuva: Silja Ylitalo / Maailma.net.

Nainen puhuu puhelimeen

Niina Touré kertoo käyneensä Maailma kylässä -festareilla melkein alusta asti. "Tulen tunnelman takia. Tämä on minulle jokavuotuinen tapahtuma. Täällä törmää tuttuihin, voi maistella erilaisia makuja ja kuunnella musiikkia." Kuva: Silja Ylitalo / Maailma.net.

Festivaalivieraita

Lauantaina festivaaleilla kävi noin 30 000 vierasta. Kuva: Silja Ylitalo / Maailma.net.

Festivaalilava ja yleisöä

Festivaalivieraita ja Helsinki-Cotonou Ensamble Maailma kylässä 20 vuotta -juhlakonsertissa lauantaina päivällä. Lavalla nähtiin monia tuttuja esiintyjiä, jotka ovat vierailleet festivaaleilla aiempina vuosina, kuten Tuure Kilpeläinen ja Palecafe, sekä uudempia artisteja, kuten Yeboyah ja Seksikäs-Suklaa. Kuva: Silja Ylitalo / Maailma.net.

KORJATTU 28.5.2019: Caring Hands -järjestön kojulla päivysti Anna Pulakka, ei Milla Happonen, joka on on järjestön perustaja ja asuu Ugandassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia