Liberian ja Norsunluurannikon rajalla muhii pakolaiskriisi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Liberian ja Norsunluurannikon rajalla muhii pakolaiskriisi

Kirkon Ulkomaanapu on lähettänyt kolme työntekijää auttamaan rajan yli virtaavia pakolaisia.

Norsunluurannikon presidentinvaaleja seurannut poliittinen kriisi on kärjistynyt entisestään viime viikon lopulla, Kirkon Ulkomaanapu kertoo.

 

Norsunluurannikolla vuosia kestäneen tulitauon katkaisseet levottomuudet ovat laukaisseet välittömän pakolaisaallon Liberiaan. Järjestön mukaan määrää on vaikea arvioida tarkasti, mutta mahdollisesti jopa 19 000 ihmistä on ylittänyt rajan torstain ja lauantain välillä. Yhteensä pakolaisia on tullut jo noin 50 000.

 

Kirkon Ulkomaanapu on lähettänyt alueelle kolme avustustyöntekijää. Kaksi sairaanhoitokoulutuksen saanutta työntekijää auttaa akuutissa tilanteessa paikallista terveyskeskusta pakolaisten ja paikallisten ihmisten hoitamisessa. Kolmas työntekijä tekee kentällä arviota muuttuneesta tilanteesta ja tarpeista.

 

Tilanne Liberian puolella sijaitsevissa rajakylissä on muuttumassa kestämättömäksi pakolaisille soveltuvien rakennusten sekä ruoan ja veden loppuessa.

 

Kirkon Ulkomaanapu on tukenut Norsunluurannikon pakolaisia Liberiassa katastrofirahastostaan 100 000 eurolla. Lisäksi Ulkoministeriö on myöntänyt Ulkomaanavulle 300 000 euroa.

 

Kirkon Ulkomaanapu osallistuu kriisitilanteen koordinoimiseen paikallisten kumppaniensa välityksellä. Poliittiseen tilanteeseen ja sitä kautta pakolaisten virtaan ei nopeaa muutosta ole tuskin odotettavissa. Lauantai-päivällä Tiahplayn rajanylityspisteellä saattoi kuulla yhä jatkuvat taistelun äänet Norsunluurannikon puolelta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia