Lapsiin kohdistuva väkivalta maksaa Itä-Aasialle miljardeja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lapsiin kohdistuva väkivalta maksaa Itä-Aasialle miljardeja

Lasten hyväksikäyttö ja heihiin kohdistuva väkivalta maksaa Itä-Aasian ja Tyynenmeren alueen maille noin 188 miljardia euroa vuodessa, arvioi Unicef.

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö sekä heihin kohdistuva muu väkivalta maksaa Itä-Aasian ja Tyynenmeren alueen maille vuosittain noin 209 miljardia dollaria eli lähes 188 miljardia euroa – kaksi prosenttia alueen bruttokansantuotteesta, käy ilmi YK:n lastenjärjestön Unicefin teettämästä tutkimuksesta.

Kansainvälisen asiantuntijatiimin raportti kokoaa yhteen yli 300 aiheesta tehdyn tutkimuksen tulokset. Child Abuse and Neglect -lehdessä julkaistun artikkelin mukaan kaltoinkohtelu aiheuttaa kustannuksia muun muassa terveysjärjestelmille, vaikuttaa työn tuottavuuteen ja lisää väkivaltaa ja rikollisuutta aikuisena.

"Tiedämme, että lapsiin kohdistuvan väkivallan on loputtava, koska se on moraalisesti väärin. Tutkimus osoittaa, että toimimattomuus väkivallan suhteen johtaa vakaviin taloudellisiin kustannuksiin. Hallitusten on puututtava lapsiin kohdistuvaan väkivaltaan sekä lasten itsensä että tulevien sukupolvien vuoksi", toteaa Unicefin aluejohtaja Daniel Toole.

Tutkimuksen mukaan eniten kuluja aiheuttaa henkinen väkivalta, noin 59 miljardia euroa vuodessa.

Myös muu väkivalta on kuitenkin yleistä. Esimerkiksi alemman keskitulotason maissa reilu kolmannes miehistä on kokenut fyysistä väkivaltaa ja yli viidennes naisista seksuaalista väkivaltaa.

Matalan tulotason maissa neljännes miesten mielenterveyshäiriöistä voidaan yhdistää lapsuudenaikaiseen väkivaltaan. Alemman keskitulotason maissa taas naisten mielenterveyshäiriöstä lähes kolmannes voidaan liittää lapsena koettuun seksuaaliseen hyväksikäyttöön, tutkimuksessa kerrotaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia