Lähetysseura lopettaa 17 kehitysyhteistyöhanketta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lähetysseura lopettaa 17 kehitysyhteistyöhanketta

Järjestö vähentää 20 henkilötyövuotta kehitysyhteistyöbudjettiin ensi vuonna kohdistuvien leikkausten vuoksi.

Suomen Lähetysseura on lopettamassa kokonaan kehitysyhteistyön Vietnamissa, Kiinassa, Angolassa ja Palestiinassa. Yhteensä järjestö lopettaa 17 kehitysyhteistyöhanketta.

Syynä ovat hallituksen kehitysyhteistyöbudjettiin kohdistamat leikkaukset, jotka astuvat voimaan ensi vuonna. Ulkoministeriön ohjelmatukea saavan Lähetysseuran osuus leikkauksista on 3,3 miljoonaa euroa.

Järjestön tänään julkaiseman tiedotteen mukaan esimerkiksi Angolassa loppuvat hankkeet liittyvät sisällissotaa paenneiden paluumuuttajien kotouttamiseen. Palestiinassa lopetetaan opetuksen ja vammaistyön hankkeet.  Lähetysseuran muuta työtä pystytään kuitenkin yhä jatkamaan Angolassa ja Palestiinassa esimerkiksi yksityisten lahjoittajien varojen turvin. Kiinassa säilyvät koulutus- ja kummilapsityö.

Järjestö joutui leikkausten seurauksena käymään myös yt-neuvottelut, joiden seurauksena se vähentää 20 henkilötyövuotta. Vähennykset toteutetaan muutamalla irtisanomisella sekä esimerkiksi osa-aikaistuksin. Leikkaukset vaikuttavat myös Lähetysseuran kehitysmaiden kumppanijärjestöjen työntekijöihin.

"On surullista nähdä, miten kumppanikirkkomme joutuvat irtisanomaan vähemmistökielten opettajia Senegalissa ja kylien kouluttajia Tansaniassa. Vähennykset merkitsevät kumppaneillemme yli 220:n työntekijän irtisanomisia eri hankkeista", kertoo Lähetysseuran toiminnanjohtaja Seppo Rissanen.

Aiemmin tänä syksynä myös muut kehitysyhteistyöjärjestöt ovat kertoneet ajavansa hankkeitaan alas leikkausten seurauksena.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia