Kysely: Liuskekaasu epäilyttää eurooppalaisia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kysely: Liuskekaasu epäilyttää eurooppalaisia

Eurooppalaisten selvä enemmistö suhtautuu joko täysin kielteisesti tai varauksella liuskekaasun tuottamiseen, paljastuu Euroopan komission tekemästä tutkimuksesta.

Eurooppalaisten enemmistö suhtautuu joko täysin kielteisesti tai varauksella liuskekaasuun, paljastuu Euroopan komission tekemästä mielipidetutkimuksesta.

Kyselyyn vastanneista lähes 40 prosenttia vastusti täysin liuskekaasun tai muiden vastaavanlaisten energialähteiden hyödyntämistä. Vajaa kolmannes ilmoitti hyväksyvänsä liuskekaasun sillä varauksella, että se ei aiheuta vaaraa ihmisten terveydelle ja ympäristölle.

Myönteisesti liuskekaasun käyttöön suhtautui vajaa kolmannes vastaajista. Suurimmassa osassa unionimaista, muun muassa Suomessa, Ruotsissa, Ranskassa ja Saksassa, yli puolet vastaajista vastusti liuskekaasun tuottamista.

Myönteisimmin hydraulisella särötyksellä tuotettuun kaasun suhtautuivat puolalaiset, joista lähes 60 prosenttia kannatti täysin liuskekaasun käyttöä. Liuskekaasu oli suosittua myös muualla Itä-Euroopassa, kuten Sloveniassa, Liettuassa ja Unkarissa.

Vastaajat toivoivat kuitenkin, että liuskekaasua käsittelevät säännökset laadittaisiin EU-tasolla kansallisten lainsäädäntöjen sijaan. Kaikkein vähiten toivottiin sitä, ettei unioni tekisi mitään asiassa.

Euroopan komission ympäristöasioiden pääosasto toteuttamaan tutkimukseen vastasi lähes 23 000 yksityishenkilöä, yritystä tai yhteisöä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia