Kysely: Eurooppalaiset panostaisivat uusiutuvaan energiaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kysely: Eurooppalaiset panostaisivat uusiutuvaan energiaan

Eurobarometrin mukaan eurooppalaiset pitävät uusiutuvaa energiaa järkevimpänä vaihtoehtona ilmanlaadun parantamiseksi.

Ylivoimainen enemmistö eurooppalaisista haluaisi panostaa uusiutuvaan energiaan muiden energiamuotojen sijaan seuraavan 30 vuoden aikana, jotta viime vuosikymmeninä huonontunutta ilmanlaatua saataisiin parannettua, selviää Euroopan komission teettämästä tutkimuksesta.

Uusiutuva energia oli suosituin vaihtoehto kaikissa 27:ssä EU-maassa ja yhteensä yli 70 prosenttia vastaajista suosisi sitä tulevaisuudessa.

Kyselyyn vastasi yli 25 500 EU-kansalaista. Vastaajista 28 prosenttia oli sitä mieltä, että energiatehokkuuden pitäisi olla etusijalla energiamuotoja valittaessa. Ydinvoimaa suosi 18 prosenttia vastaajista ja 12 prosenttia ilmaisi tukensa hiilidioksidin talteenotto- ja varastointitekniikalle. Vain yhdeksän prosenttia kannatti fossiilisten polttoaineita, kuten liuskekaasua, tulevaisuuden energiamuotona

Uusiutuva energia oli suosituinta Portugalissa, Itävallassa, Espanjassa, Saksassa ja Tanskassa, joissa sitä kannatti yli 80 prosenttia väestöstä. Ainoastaan Bulgariassa ja Romaniassa uusiutuvan energian suosio jäi hieman alle 50 prosentin.

Ydinvoima oli suosituinta Tsekeissä, jossa sitä kannatti hieman alle puolet vastaajista. Vastaavasti vähiten ydinvoiman kannattajia löytyi Kyprokselta ja Itävallasta.

Myös valtaosa suomalaisista, yli 70 prosenttia, kannattaa tutkimuksen mukaan uusiutuvaa energiaa. Energiatehokkuuden lisäämistä kannatti noin kolmannes ja ydinvoimaa lähes neljännes vastaajista. Vähiten kannatusta saivat fossiiliset polttoaineet.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia