Kuolemantuomio uhkaa homoja Ugandassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kuolemantuomio uhkaa homoja Ugandassa

Homoseksuaalit uhkaavat muuttua henkipatoiksi Ugandassa, jos maan parlamentin käsittelyyn lokakuussa tullut laki hyväksytään.

Homoseksuaalit uhkaavat muuttua henkipatoiksi Ugandassa, jos maan parlamentin käsittelyyn lokakuussa tullut laki hyväksytään.

Laki laillistaisi ugandalaisten homojen ja lesbojen sekä näiden "tukijoiden" vainon kotimaassa ja muualla. Samalla kumoutuisivat Ugandan aiemmin allekirjoittamat kansainväliset sopimukset seksuaalivähemmistöjen oikeuksista.

Lakiesityksen rankin kohta puhuu "raskauttavasta homoudesta", josta rangaistaan kuolemalla. Se käsittää homosuhteet alle 18-vuotiaisiin tai vammaisiin. Kuolema uhkaa myös "sarjarikollista" eli homolain toistuvaa rikkojaa tai hiv-positiivista homoseksin harrastajaa.

"Laki pakottaisi ugandalaiset vakoilemaan toisiaan, koska rangaistus voi tulla siitäkin, ettei kerro homoepälyistään poliisille", eläkkeellä oleva ugandalainen anglikaanipiispa Christopher Senyonjo kertoo.

Hänen ja muiden lakia vastustavien ugandalaisten kirkonmiesten mukaan esityksen pontimena toimi maaliskuussa pidetty seminaari, jonka puhujina oli homokammoisiksi tunnettuja yhdysvaltalaisia fundamentalistikristittyjä.

Nämä pelottelivat ugandalaisia päättäjiä perhearvojen tuhoutumisella ja lapsenteon loppumisella, jos homous sallittaisiin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia