Kuntaliitolla uusia kumppanuusprojekteja Afrikassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kuntaliitolla uusia kumppanuusprojekteja Afrikassa

Kenian ja Namibian kunnat vahvistavat edunvalvontaansa Kuntaliiton asiantuntijoiden tuella.

Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelmassa on käynnistynyt uusi yhteistyön muoto, kun Kuntaliitto aloitti Kenian kuntaliiton ja Namibian kuntaliittojen kanssa uuden kehityshankkeen. Liittoyhteistyössä on tarkoitus vahvistaa edunvalvontaan liittyvää tietotaitoa.

Keniassa on meneillään kuntajärjestelmän uudistus, ja Kuntaliiton asiantuntijoiden on tarkoitus tukea laadukkaan kuntien edunvalvonnan toteutumista uudistuksessa. Vuoden 2010 perustuslaissa säädetään, että maahan tulee 47 maakuntaa, mikä tarkoittaa nykyisten kuntien aseman muutosta ja uuden kuntalain säätämistä.

Kehittääkseen edunvalvontaansa Kenian liiton edustajat tutustuvat Kuntaliiton edunvalvontaan ja Suomen maakuntiin. Lisäksi Kuntaliiton asiantuntijat ovat mukana neuvonantajina kuntauudistuksesta tehtävien kannanottojen ja koulutusten valmistelussa.

Myös Namibiasta kolme eri liittoa tutustuvat Kuntaliiton edunvalvontaan. Tarkoitus on tiivistää ja systematisoida Namibian kolmen liiton yhteistyötä kuntien ja alueiden edunvalvonnassa, sekä muun muassa kehittää kuntien valtionosuusjärjestelmää.

Sekä Kenian että Namibian liittojen edustajat ovat Suomessa opintovierailulla syyskuun alussa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia