Kuluttamisen vastuullisuus entistä tärkeämpää nuorille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kuluttamisen vastuullisuus entistä tärkeämpää nuorille

Yhä useampi nuori uskoo voivansa vaikuttaa ja pyrkii vaikuttamaan kulutuspäätöksillään.

(Kuva: timojazz / Flickr.com / cc 2.0)

Kansallisen nuorisotutkimuksen mukaan 61 prosenttia 15–30-vuotiaista uskoi voivansa vaikuttaa omilla kulutusvalinnoillaan maailman tulevaisuuteen, kertoo Reilun kaupan edistämisyhdistys. Viime vuonna vastaava luku oli 54 prosenttia. Aktiivisesti kulutusvalinnoillaan vaikuttamaan pyrkivien nuorten määrä nousi 34 prosenttiin viime vuoden 30 prosentista.

Lähes kolme neljäsosaa tutkimukseen osallistuneista nuorista oli myös sitä mieltä, että yrityksillä tulisi olla taloudellisten tavoitteiden ohella muitakin pyrkimyksiä. Lisäksi nuoret epäilevät yrityksiä viherpesusta. Vastaajista 78 prosenttia kertoi epäilevänsä, että yritykset eivät todellisuudessa toimi niin ekologisesti ja eettisesti, kun antavat ymmärtää.

Tutkimuksesta ilmeni lisäksi, että vastuullisia brändejä, kuten Reilua kauppaa ja ekologisia design-tuotteita valmistavaa Globe Hopea nuoret pitävät sankarillisina.

Reilun kaupan toiminnanjohtaja Pirjo Virtaintorppa kertoo olevansa todella ylpeä ja iloinen siitä, että nuorison keskuudessa Reilua kauppaa pidetään sankarillisena.

Lisää uusi kommentti