Köyhyys kasvanut ja ruokaturva heikentynyt Egyptissä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Köyhyys kasvanut ja ruokaturva heikentynyt Egyptissä

Toinen toistaan seuranneen kriisit ovat köyhdyttäneet egyptiläisiä ja heikentäneet ruokaturvaa, selviää tutkimuksista.

Köyhyys ja ruoan saannin epävarmuus ovat kasvaneet merkittävästi Egyptissä viimeisen kolmen vuoden aikana, selviää Maailman ruokaohjelma WFP:n yhdessä muiden ruokaturvaa selvittävien tutkimuslaitosten kanssa laatimasta raportista.

"Ruokaturva ei ole heikentynyt yhdessä yössä, eikä edes vuodessa tai parissa. Kehitys on seurausta Egyptiä vuosien varrella peräkkäin ravistelleista kriiseistä kuten vuoden 2005 influenssaepidemiasta, vuosien 2007-2009 ruoka-, öljy- ja finanssikriiseistä sekä viime vuosien epävarmasta talouskehityksestä", sanoo WFP:n Egyptin maajohtaja Gian Pietro Bordignon.

Raportin mukaan 15 prosenttia egyptiläisistä putosi vuosien 2009-2011 aikana köyhyystuloluokkaan eli jopa kaksi kertaa enemmän kuin köyhyysrajan yläpuolelle kiivenneitä. Kun vuonna 2009 14 prosenttia egyptiläisistä kärsi heikosta ruokaturvasta, vuoteen 2011 mennessä heidän määränsä oli kasvanut 17 prosenttiin.

Tutkitulla ajanjaksolla suhteellisesti yhä suurempi osuus kotitalouksien varoista kulutettiin ruokaan. Erityisesti köyhät perheet ostivat halpaa ja ravinneköyhää ruokaa. Yhdeksässä läänissä jopa yli puolet alle viisivuotiaista lapsista kärsi anemiasta.

Aliravitsemus ja kitukasvuisuus olivat myös selvästi kasvaneet. Kitukasvuisuus on seurausta jatkuvasta aliravitsemuksesta, mikä estää lapsia saavuttamasta täyttä fyysistä ja henkistä potentiaalia, raportoi WFP.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia