Kovaa peliä Yhdysvaltojen liuskeöljyllä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kovaa peliä Yhdysvaltojen liuskeöljyllä

Energiayhtiöt palkkaavat jopa psykologisen sodankäynnin asiantuntijoita käsittelemään liuskeöljyn ja -kaasun tuotantoa vastustavia kansalaisia, kirjoittaa Jared Metzker.

(IPS) -- Tuoreet paljastukset osoittavat, että liuskeöljyn ja -kaasun tuotantoon Yhdysvalloissa liittyy kovaa julkisuuspeliä, jonka avulla yhtiöt salaavat menetelmän haittoja.

Pittsburgh Post-Gazette kertoi elokuun alussa, että pennsylvanialainen Hallowichin perhe suostui vuonna 2011 erikoiseen sopimukseen lähistöllä toimivan energiayhtiön kanssa.

Perhe sai 750 000 dollaria luvattuaan, että kaikki sen jäsenet – seitsemän- ja kymmenvuotiaat lapset mukaan lukien – vaikenevat iäksi elämästään hydraulisesti murrettavan eli frakattavan esiintymän naapurissa.

Hiukan aiemmin Los Angeles Times julkisti valtion sensuroiman Powerpoint-esityksen, joka liittyi ympäristönsuojeluvirasto EPAn tutkimukseen. Esitys osoitti, että frakkaus saastuttaa pohjavesiä metaanilla Hallowichien asuinalueella.

Tiedot oli saanut käsiinsä DeSmog Blog. Se on perustettu paljastamaan väärää tietoa, jota syötetään julkisuuteen ilmastonmuutoksen hämärtämiseksi.

"Seitsemänvuotiaan vaientaminen on vain ääriesimerkki järjestelmällisestä korruptiosta, jota öljyteollisuus on harjoittanut vuosikaudet", sanoo DeSmogin tutkija Steve Horn.

Liikkeen mukaan yhtiöt ovat jopa pestanneet psykologiseen sodankäyntiin erikoistuneita asiantuntijoita käsittelemään kansalaisia, jotka vastustavat frakkausta.

DeSmog sanoo, että yhtiöt ovat onnistuneet sensuroimaan monia EPAn tutkimuksia frakkauksen haitoista. Lisäksi yhtiöt pystyvät kustantamaan loputtomia oikeudenkäyntejä, joihin kansalaisilla ei ole varaa, joten sovinto löytyy aina jollakin hinnalla.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia