Korallien toivo hupenee | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Korallien toivo hupenee

Maailmalla nousi äläkkä, kun Australia poisti Ison valliriutan korallit Unescon raportista, joka listasi ilmastonmuutoksen uhkaamia maailmanperintökohteita. Uhattuna ovat kuitenkin muutkin koralliriutat.

(IPS) -- Maailmalla nousi äläkkä, kun Australia poisti Ison valliriutan korallit Unescon raportista, joka listasi ilmastonmuutoksen uhkaamia maailmanperintökohteita. Uhattuna ovat kuitenkin muutkin koralliriutat.

Unescon raportin mukaan korallit pystyvät jossain määrin sopeutumaan meriveden asteittaiseen lämpenemiseen, jos niihin ei kohdistu muita stressaavia asioita, kuten liikakalastusta tai saasteita. Näyttää kuitenkin siltä, että muutoksen vauhti ylittää korallien sopeutumiskyvyn tulevina vuosikymmeninä.

Jos haluttaisiin pitää puolet maailman koralliriutoista elossa, ilmasto ei saisi lämmetä enempää kuin 1,2 astetta. Vain kymmenesosa koralleista voisi selviytyä 1,5 asteen lämpötilan noususta.

Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteena on pysäyttää lämpeneminen alle kahteen asteeseen.

Koralleilla on tärkeä rooli merellisessä ekosysteemissä, ja moni kehitysmaa on luonut niiden ympärille merkittävän matkailuelinkeinon.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia