Kolme suomalaista avustustyöntekijää Libyaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kolme suomalaista avustustyöntekijää Libyaan

Suomen Punaisen Ristin kirurginen ryhmä leikkaa potilaita Tripolissa.

Kolme Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijää saapuu Libyaan. Tiimi koostuu anestesialääkäristä ja kahdesta sairaanhoitajasta.

Suomen Punaisen Ristin mukaan kirurginen ryhmä tulee leikkaamaan potilaita Libyan pääkaupungin Tripolin eri sairaaloissa. Useissa sairaaloissa on suuri pula henkilökunnasta monien paettua maasta taisteluiden yllyttyä.

"Potilasmäärä tulee olemaan suuri. Taisteluissa haavoittuneita on paljon, ja esimerkiksi miinat aiheuttavat vammoja myös siviiliuhreille. Erilaisia ensihoidollisia toimenpiteitä tehdään varmasti paljon", arvioi Libyaan lähtevä anestesialääkäri Pekka Mononen ennen matkaa.

Samalla Libyaan tulee myös toinen, Kansainvälisen Punaisen Ristin tiimi, johon kuuluu kirurgi, anestesialääkäri ja kaksi sairaanhoitajaa. SPR on ehdottanut myös suomalaisen kirurgin lähettämistä paikalle.

Yhteensä Libyassa työskentelee muutamia kymmeniä Punaisen Ristin avustustyöntekijöitä. Vaikka osassa Tripolia taistellaan yhä, SPR uskoo avustustyöntekijöidensä saavan työskennellä rauhassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia