Kolmannekselta maailman lapsista puuttuu syntymätodistus | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kolmannekselta maailman lapsista puuttuu syntymätodistus

Ainakin 230 miljoonaa lasta on käytännössä näkymättömiä, sanoo World Vision.

Noin kolmannekselta maailman alle 5-vuotiaalta puuttuu syntymätodistus. Se tarkoittaa, että käytännössä noin 230 miljoonaa lasta jää väestörekisterien ja samalla monien tärkeiden palveluiden ulkopuolelle, käy ilmi kehitysyhteistyöjärjestö World Visionin tekemästä selvityksestä.

Raportin mukaan erityisen hankalassa asemassa ovat vähemmistöihin kuuluvat lapset, pakolaiset, kodittomat, vammaiset ja lapsikaupan uhrit, jotka todennäköisimmin puuttuvat valtion tilastoista. Hankalin tilanne on hauraissa valtioissa ja kehitysmaiden köyhimmillä alueilla. Myös monien syrjäisten alueiden lapset rekisteröidään harvoin.

"Syntymätodistus jää usein hankkimatta, koska sen merkitystä ei ymmärretä ja se on haettava kaukaa. Myös rekisteröintimaksut ja korkeat matkustuskustannukset saattavat olla este", kuvailee Suomen World Visionin yhteiskuntasuhteiden johtaja Anne Pönni Kenian Meibekin alueen tilannetta.

Vain kymmenen prosenttia alueen lapsista saa syntymärekisteröinnin.

Heikoimmin rekisteröinnin hoitaa raportin mukaan Somalia, jossa vain kolme prosenttia lapsista rekisteröidään. Liberiassa osuus on neljä ja Etiopiassa seitsemän prosessia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia