Kirkon Ulkomaanavun kumppanin toimisto romahti Somalian pommi-iskussa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kirkon Ulkomaanavun kumppanin toimisto romahti Somalian pommi-iskussa

KUA:n maajohtaja Mika Jokivuori oli viikonloppuna Mogadishussa, jossa tapahtui vuosiin pahin terrori-isku. Hänen mukaansa monet etsivät vielä läheisiään iskun jäljiltä.

Mogadishu lokakuun 2015 pommi-iskun jälkeen

Pommi-iskut aiheuttivat Mogadishussa valtavaa tuhoa. Kuva: Tobin Jones / AMISOM Public Information / CC0 1.0.

Somaliassa rauhantyötä tekevän Kirkon Ulkomaanavun (KUA) kumppanijärjestön toimisto romahti Somalian pommi-iskussa viime viikonloppuna. Osa järjestön paikallisista työntekijöistä yritti vielä maanantaina tavoittaa iskun tapahtumapaikalla liikkuneita läheisiään, se kertoo tiedotteessaan.

”Lähes kaikki, joiden kanssa puhuin viikonloppuna, olivat menettäneet jonkun läheisen iskussa”, kertoo järjestön maajohtaja Mika Jokivuori, joka oli Mogadishussa viikonloppuna.

Mogadishussa tehtiin lauantaina kaksi tuhoisaa pommi-iskua, joissa on kuollut ainakin 300 ihmistä. Mikään taho ei ole ilmoittautunut iskujen tekijäksi, mutta syylliseksi on epäilty hallitusta vastaan taistelevaa ääriliike al-Shabaabia.

Jokivuoren mukaan isku osoittaa, miten hauras maan tilanne on. Se korostaa hänen mielestään myös rauhantyön tärkeyttä.

”Tavalliset ihmiset eivät halua elää enää terrori-iskujen pelossa, vaan rakentaa rauhaa ja vakautta Somaliaan.”

KUA on tehnyt rauhantyötä Somaliassa vuodesta 2008. Viime vuosina se on tukenut Somalian paikallis- ja keskushallinnon rakentamista sekä kansallista sovintoprosessia.

Mogadishu on yksi maailman vaarallisimmista kaupungeista, ja kansainvälisten avustustyöntekijöiden liikkuminen Mogadishussa on ollut jo ennestään hyvin rajoitettua. Jokivuoren mukaan KUA päivittää jatkuvasti arviota siitä, missä päin kaupunkia on turvallista liikkua.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia