Kirkon Ulkomaanavulta ruoka-apua Syyrian Aleppoon | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kirkon Ulkomaanavulta ruoka-apua Syyrian Aleppoon

Järjestö lahjoittaa kumppaninsa kautta 20 000 euroa saarrettuun Aleppoon.

Kirkon Ulkomaanapu osallistuu Syyriassa ruoka-avun jakoon kumppanijärjestönsä International Orthodox Christian Charityn (IOCC) kautta. Järjestö lahjoittaa 20 000 euroa ruoka-apuun, joka on tarkoitus käyttää etenkin saarroksissa olevassa Aleppon kaupungissa.

Syyriassa astui maanantaina voimaan Venäjän ja Yhdysvaltojen neuvottelema tulitaukosopimus, jonka on tarkoitus kestää seitsemän päivää. Tulitauko on vähentänyt väkivaltaa, ja sen toivotaan avaavan mahdollisuuksia jakaa apua syyrialaisille, joista 600 000 elää YK:n arvioidaan mukaan saarrettuna.

Esimerkiksi saarretussa Madayan kaupungissa lapset ja nuoret ovat Pelastakaa Lapset -järjestön mukaan yrittäneet jo itsemurhia.

Aleppossa rekat odottavat jo pääsyä alueelle, Ulkomaanapu kertoo tiedotteessaan.

"Jos tilanne pysyy vakaana, se tulee varmasti avaamaan pääsyn eri puolille Syyriaa, ja pääsemme auttamaan saarroksissa olevia. Tällä hetkellä haluamme varmistua siitä, että turvallisuus pitää", IOCC:n Syyrian-maavastaava Roy Azar sanoo.

Uutistoimisto Reutersin mukaan vielä torstaiaamuna kapinallisten ja hallituksen joukot eivät kuitenkaan olleet vetäytyneet Aleppoon menevältä tieltä.

Aleppossa on valtava ruokapula, asuntoja pitäisi korjata ja myös terveyspalveluita tarvitaan. Erityisesti lapset ovat valtavassa psykososiaalisen avun tarpeessa, Ulkomaanapu kertoo. Järjestö on toteuttanut IOCC:n kanssa koulutushanketta Syyriassa vuodesta 2015. Hankkeessa on tuettu yli 2 000 lapsen ja nuoren koulunkäyntiä sekä tukiopetusta. Tarkoituksena on myös kunnostaa kouluja sekä kouluttaa opettajia psykososiaalisen tuen antamiseen lapsille.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia