Uutiset Syyrian konflikti

Kirkon Ulkomaanavulta ruoka-apua Syyrian Aleppoon

Järjestö lahjoittaa kumppaninsa kautta 20 000 euroa saarrettuun Aleppoon.
(Kuva: Garry Knight / CC BY 2.0)

Kirkon Ulkomaanapu osallistuu Syyriassa ruoka-avun jakoon kumppanijärjestönsä International Orthodox Christian Charityn (IOCC) kautta. Järjestö lahjoittaa 20 000 euroa ruoka-apuun, joka on tarkoitus käyttää etenkin saarroksissa olevassa Aleppon kaupungissa.

Syyriassa astui maanantaina voimaan Venäjän ja Yhdysvaltojen neuvottelema tulitaukosopimus, jonka on tarkoitus kestää seitsemän päivää. Tulitauko on vähentänyt väkivaltaa, ja sen toivotaan avaavan mahdollisuuksia jakaa apua syyrialaisille, joista 600 000 elää YK:n arvioidaan mukaan saarrettuna.

Esimerkiksi saarretussa Madayan kaupungissa lapset ja nuoret ovat Pelastakaa Lapset -järjestön mukaan yrittäneet jo itsemurhia.

Aleppossa rekat odottavat jo pääsyä alueelle, Ulkomaanapu kertoo tiedotteessaan.

"Jos tilanne pysyy vakaana, se tulee varmasti avaamaan pääsyn eri puolille Syyriaa, ja pääsemme auttamaan saarroksissa olevia. Tällä hetkellä haluamme varmistua siitä, että turvallisuus pitää", IOCC:n Syyrian-maavastaava Roy Azar sanoo.

Uutistoimisto Reutersin mukaan vielä torstaiaamuna kapinallisten ja hallituksen joukot eivät kuitenkaan olleet vetäytyneet Aleppoon menevältä tieltä.

Aleppossa on valtava ruokapula, asuntoja pitäisi korjata ja myös terveyspalveluita tarvitaan. Erityisesti lapset ovat valtavassa psykososiaalisen avun tarpeessa, Ulkomaanapu kertoo. Järjestö on toteuttanut IOCC:n kanssa koulutushanketta Syyriassa vuodesta 2015. Hankkeessa on tuettu yli 2 000 lapsen ja nuoren koulunkäyntiä sekä tukiopetusta. Tarkoituksena on myös kunnostaa kouluja sekä kouluttaa opettajia psykososiaalisen tuen antamiseen lapsille.

Syyrian konflikti katastrofiapukonflikti Syyria Kirkon Ulkomaanapu

Lue myös

Mies kävelee Syyrian Raqqassa

Amnesty: Yhdysvaltain johtaman liittouman iskuissa Syyrian Raqqassa kuoli yli 1 600 siviiliä

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty on julkistanut tähän mennessä kattavimman tutkimuksen siviilien kuolemista modernin sodankäynnin historiassa. Sen mukaan Yhdysvaltain pommituskampanja Isisiä vastaan aiheutti valtavat tuhot myös siviileille.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Ahmed Hadji sohvalla Kirkon Ulkomaanavun tiloissa

Ugandalainen Ahmed Hadji selvisi hengissä terrori-iskusta ja ryhtyi ehkäisemään radikalisoitumista – ”Monella ei ole uskonnosta riittävästi tietoa”

Ääriliike al-Shabaab houkuttelee nuoria Ugandassa, jossa on maailman nuorimpiin kuuluva väestö ja vain vähän työpaikkoja. Nuorisojärjestöä johtavan Ahmed Hadjin mukaan nuoret tarvitsevat töitä ja tarkoituksen elämälleen. Valtio näkee nuoret kuitenkin uhkana.
Delfiini muovipussi evässään

Panama kielsi muovipussit ensimmäisenä maana Keski-Amerikassa – Taustalla huoli merten saastumisesta

Kaupat eivät saa tehdä muovipussikiellolla voittoa, vaan niiden on tarjottava asiakkaille kestokasseja sisäänostohintaan. Lain rikkomisesta saadut sakot Panama käyttää kierrätysjärjestelmän kehittämiseen ja tutkimukseen.
Muovipressuilla peitetty asumus ja pyykkejä kuivumassa

Väkivalta kärjistyy Burkina Fasossa, yli 200 000 paennut kodeistaan – YK: Humanitaarinen hätätila

Viime vuonna Malissa alkaneet levottomuudet ovat levinneet Burkina Fasoon ja maata uhkaa nyt paha ruokapula, YK:n elintarvikejärjestö FAO varoittaa.
Mies puhaltaa savua suustaan

Sota huumeita vastaan ei ole toiminut – Puoli miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain käytön vuoksi

YK:n tuoreen tilaston mukaan 35 miljoonaa ihmistä maailmassa kärsii huumeriippuvuudesta. Kuolleisuuslukuja kasvattavat pätevän hoidon ja hoitopaikkojen puute.