Uutiset Kehitysyhteistyöleikkaukset

Kirkon Ulkomaanapu irtisanoo viisi työntekijää

Järjestön yt-neuvotteluiden taustalla oli 6,2 miljoonan euron leikkaustarve.
(Kuva: Ian Stannard / cc 2.0)

Kirkon Ulkomaanapu irtisanoo viisi työntekijää kehitysyhteistyöbudjettiinsa kohdistuvan leikkauksen seurauksena. Lisäksi kaksi työntekijää siirtyy eläkkeelle, yhdeksän tehtävää muutetaan osa-aikaiseksi tai niissä on sovittu toimivapaajärjestelyistä. Myös yhdeksän ulkomailla työskentelevän, paikalta palkatun henkilön työsuhde päättyy.

Taustalla ovat hallituksen kehitysyhteistyöbudjettiin kohdistuvat leikkaukset, jotka vievät järjestöltä ensi vuonna yhteensä 6,2 miljoonaa euroa.

"Selvisimme suhteellisen pienillä henkilöstövähennyksillä siksi, että olemme jo aiemmin varautuneet rahoituspohjan muutokseen ja siksi, että henkilökunta oli neuvotteluissa ihailtavan halukas joustamaan esimerkiksi omista eduistaan", sanoo järjestön toiminnanjohtaja Jouni Hemberg.

Leikkaukset vaikuttavat myös suoraan kehitysyhteistyöhankkeisiin. Järjestö kertoi jo syyskuussa lopettavansa ja karsivansa työtään useissa maissa. Työ loppuu kokonaan Libanonissa, Hondurasissa, Mosambikissa sekä Kongon demokraattisessa tasavallassa viimeistään maaliskuun lopussa 2016.

Eilen myös Suomen Lähetysseura kertoi irtisanomisista ja hankkeiden lopetuksista leikkausten seurauksena. Järjestö lopettaa yhteensä 17 hanketta.

Kehitysyhteistyöleikkaukset kehitysyhteistyöpolitiikkatalous Suomi Kirkon UlkomaanapuSuomen Lähetysseura

Lue myös

Laskin ja kolikoita

Järjestöjen osuus kehitysyhteistyörahoista uhkaa laskea entisestään

Kehitysjärjestöjen kattojärjestö Kepan mukaan järjestöt ovat saamassa ensi vuonna ensimmäistä kertaa lähes 20 vuoteen alle seitsemän prosenttia kehitysyhteistyömäärärahoista. Rauhanjärjestöille taas suunnitellaan uusia leikkauksia.

Suomi viime vuonna suurimpia kehitysavun leikkaajia

Tuoreiden tilastojen mukaan Suomen kehitysyhteistyömäärärahat putosivat viime vuonna runsaan kolmanneksen edellisvuodesta. Eniten leikattiin monenkeskisestä yhteistyöstä, käytännössä YK-järjestöiltä.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Ahmed Hadji sohvalla Kirkon Ulkomaanavun tiloissa

Ugandalainen Ahmed Hadji selvisi hengissä terrori-iskusta ja ryhtyi ehkäisemään radikalisoitumista – ”Monella ei ole uskonnosta riittävästi tietoa”

Ääriliike al-Shabaab houkuttelee nuoria Ugandassa, jossa on maailman nuorimpiin kuuluva väestö ja vain vähän työpaikkoja. Nuorisojärjestöä johtavan Ahmed Hadjin mukaan nuoret tarvitsevat töitä ja tarkoituksen elämälleen. Valtio näkee nuoret kuitenkin uhkana.
Delfiini muovipussi evässään

Panama kielsi muovipussit ensimmäisenä maana Keski-Amerikassa – Taustalla huoli merten saastumisesta

Kaupat eivät saa tehdä muovipussikiellolla voittoa, vaan niiden on tarjottava asiakkaille kestokasseja sisäänostohintaan. Lain rikkomisesta saadut sakot Panama käyttää kierrätysjärjestelmän kehittämiseen ja tutkimukseen.
Muovipressuilla peitetty asumus ja pyykkejä kuivumassa

Väkivalta kärjistyy Burkina Fasossa, yli 200 000 paennut kodeistaan – YK: Humanitaarinen hätätila

Viime vuonna Malissa alkaneet levottomuudet ovat levinneet Burkina Fasoon ja maata uhkaa nyt paha ruokapula, YK:n elintarvikejärjestö FAO varoittaa.
Mies puhaltaa savua suustaan

Sota huumeita vastaan ei ole toiminut – Puoli miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain käytön vuoksi

YK:n tuoreen tilaston mukaan 35 miljoonaa ihmistä maailmassa kärsii huumeriippuvuudesta. Kuolleisuuslukuja kasvattavat pätevän hoidon ja hoitopaikkojen puute.