Kirkon Ulkomaanapu irtisanoo viisi työntekijää | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kirkon Ulkomaanapu irtisanoo viisi työntekijää

Järjestön yt-neuvotteluiden taustalla oli 6,2 miljoonan euron leikkaustarve.

Kirkon Ulkomaanapu irtisanoo viisi työntekijää kehitysyhteistyöbudjettiinsa kohdistuvan leikkauksen seurauksena. Lisäksi kaksi työntekijää siirtyy eläkkeelle, yhdeksän tehtävää muutetaan osa-aikaiseksi tai niissä on sovittu toimivapaajärjestelyistä. Myös yhdeksän ulkomailla työskentelevän, paikalta palkatun henkilön työsuhde päättyy.

Taustalla ovat hallituksen kehitysyhteistyöbudjettiin kohdistuvat leikkaukset, jotka vievät järjestöltä ensi vuonna yhteensä 6,2 miljoonaa euroa.

"Selvisimme suhteellisen pienillä henkilöstövähennyksillä siksi, että olemme jo aiemmin varautuneet rahoituspohjan muutokseen ja siksi, että henkilökunta oli neuvotteluissa ihailtavan halukas joustamaan esimerkiksi omista eduistaan", sanoo järjestön toiminnanjohtaja Jouni Hemberg.

Leikkaukset vaikuttavat myös suoraan kehitysyhteistyöhankkeisiin. Järjestö kertoi jo syyskuussa lopettavansa ja karsivansa työtään useissa maissa. Työ loppuu kokonaan Libanonissa, Hondurasissa, Mosambikissa sekä Kongon demokraattisessa tasavallassa viimeistään maaliskuun lopussa 2016.

Eilen myös Suomen Lähetysseura kertoi irtisanomisista ja hankkeiden lopetuksista leikkausten seurauksena. Järjestö lopettaa yhteensä 17 hanketta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia