Kiina kasvattaa tiedenaisten määrää | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kiina kasvattaa tiedenaisten määrää

Kiina etsii keinoja kasvattaa naisten osuutta tieteen ammattilaisista.

Kiina pyrkii nostamaan naisten määrän kolmasosaan kaikista tieteen ammattilaisista, kertoo SciDev.net-sivusto. Naisten osuuden kasvattaminen etenkin tieteen ja teknologian aloilla on osa kymmenvuotista suunnitelmaa maan naisten potentiaalin kehittämiseksi.

Julkaisutilaisuudessa valtion tieteellisen nais- ja lapsikomitean varapuheenjohtaja Song Xiuyan arvioi, että vaikka naisilla on nytkin tärkeä rooli Kiinan kehityksessä, on yhdenvertaisuuden saavuttamisessa ja sukupuolitietoisuuden kasvattamisessa vielä tehtävä paljon töitä.

Naisilla on jo nyt liki samat mahdollisuudet jatko-opintoihin luonnontieteissä, mutta Valtion tiedeakatemian Hallinto- ja johtajuusinstituutin tutkijan Li Zhenzhenin mukaan syrjintä estää heitä löytämästä tutkijanpaikkoja. "Naisilla on enemmän perhevelvollisuuksia, ja se vaikuttaa heihin kaikilla aloilla."

Muun muassa Kiinan kansallinen luonnontieteiden säätiö pyrkii kehittämään naispuolisille tieteentekijöille suunnattuja erityistoimia. Säätiö kehotti jo viime vuonna asettamaan etusijalle naispuoliset luonnontieteellisen alan tutkimusrahoituksen hakijat.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia