Kepa ryhtynee hallinnoimaan osaa ulkoministeriön tuista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kepa ryhtynee hallinnoimaan osaa ulkoministeriön tuista

Kepan hallitus näyttää vihreää valoa ulkoministeriön pyynnölle ryhtyä hallinnoimaan yhtä kehy-järjestöjen merkittävimmistä tuista.

Suomalaisten kansalaisjärjestöjen yhteistyöjärjestön Kepan hallitus on päättänyt näyttää vihreää valoa ulkoministeriön esitykselle, jonka mukaan ministeriön viestintä- ja kehityskasvatustuen sekä konferenssi- ja hankematkatuen hallinnointi ja tukipäätökset siirrettäisiin Kepalle.

Kepan hallitus on päättänyt esittää asiaa seuraavalle vuosikokoukselle. Tarkoituksena on seuraavaksi käydä jatkoneuvotteluja ulkoministeriön kanssa sekä päättää lopullisesta hallintomallista. Jäsenjärjestöt pääsevät keskustelemaan eri hallintomalleista tarkemmin Kepan 23. marraskuussa pidettävän syyskokouksen yhteydessä järjestettävässä seminaarissa.

Ulkoministeriö on tähän asti hoitanut viestintä- ja kehityskasvatustuen sekä konferenssi- ja hankevalmistelumatkatuen hallinnoinnin ja myöntämisen itse. Ministeriö ehdotti alkuvuodesta, että Kepa ottaisi tehtävän vastuulleen.

Kepan mukaan nyt tehdyllä päätöksellä turvataan tukien tulevaisuus ja samalla mahdollisuus vaikuttaa niiden kehittämiseen.

Ulkoministeriö myönsi vuodelle 2012 viestintä- ja kehityskasvatustukea yhteensä reilun kahden miljoonan euron arvosta. Saajina on 73 järjestöä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia