Kepa aloittaa yt-neuvottelut | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kepa aloittaa yt-neuvottelut

Ulkoministeriön kehitysyhteistyöleikkaukset pakottavat järjestön pohtimaan irtisanomisia.

(Kuva: Marina Noordegraaf / cc 2.0)

Suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestö Kepa aloittaa yt-neuvottelut. Järjestön tiedotteen mukaan neuvottelujen piirissä on koko henkilökunta.

Syynä ovat uuden hallitusohjelman kehitysyhteistyöleikkaukset, jotka voivat tarkoittaa kansalaisjärjestöille 30–40 prosentin leikkauksia. Tarkkoja leikkauskohteita ei ole vielä julkistettu, mutta Kepan puheenjohtajan Elina Vuolan mukaan ulkoministeriöltä saatu viesti on, että leikkaukset ovat Kepan osalta niin suuria, että yt-menettely on käynnistettävä.

Irtisanomiset voivat Vuolan mukaan tarkoittaa enimmillään noin 25–35:tä henkilötyövuotta.

Järjestö muistuttaa, että leikkaukset ajavat monet kansalaisjärjestöt vaikeaan tilanteeseen ja tulevat vaikuttamaan myös työllisyyteen.

"Olemme järkyttyneitä siitä, että leikkaukset toteutetaan täysimääräisinä heti ensi vuoden alusta. Tällaisella leikkauspolitiikalla on valtavia vaikutuksia kaikkein köyhimpien ihmisten elämään kehitysmaissa, mutta sillä on myös isoja työllisyysvaikutuksia kotimaassa. Teemme kuitenkin vielä töitä sen eteen, ettei hallitus toteuttaisi näin massiivisia leikkauksia kehitysyhteistyöhön ja järjestöihin ja että leikkausten porrastamisesta voitaisiin vielä neuvotella", Vuola sanoo.

Järjestöt ovat viime viikkoina vedonneet useaan otteeseen kehitysyhteistyöleikkauksia vastaan. Kepan ja sen jäsenjärjestöjen Pelastetaan kehitysyhteistyö -vetoomuskampanja on tähän mennessä saanut lähes 5 200 allekirjoitusta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia