Kehitysyhteistyöjärjestöt tekevät yhteistyötä Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kehitysyhteistyöjärjestöt tekevät yhteistyötä Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella

Kampanjan tavoitteena on johdonmukaisempi EU-politiikka. Politiikkajohdonmukaisuutta käsitellään erityisesti kauppa-, turvallisuus-, ympäristö-, HIV/AIDS- sekä siirtolaisuuspolitiikan näkökulmista ja sitä koordinoi Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys KEHYS ry.

Järjestöjen mielestä EU:n kehityspolitiikan tavoitteet tulee ottaa entistä tehokkaammin huomioon kaikilla niillä politiikan lohkoilla, joilla tehdään kehitysmaiden asemaan vaikuttavia päätöksiä. Puheenjohtajuus- kauden yhteisen kampanjan tavoitteena on herättää keskustelua ja kehittää välineitä politiikkajohdon- mukaisuuden ja sen seurannan parantamiseksi. Politiikkajohdonmukaisuutta käsitellään erityisesti kauppa-, turvallisuus-, ympäristö-, HIV/AIDS- sekä siirtolaisuuspolitiikan näkökulmista.

Kampanjaa koordinoi Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys KEHYS ry, jonka puheenjohtajuuskausi- verkostossa on mukana n. 30 EU:n kehityspolitiikasta kiinnostunutta järjestöä. KEHYS julkaisee ennakko- pamfletin kauden teemasta ja tavoitteista toukokuussa sekä järjestää lokakuun alussa kansainvälisen konferenssin politiikkajohdonmukaisuudesta. Puheenjohtajuuskaudella KEHYS seuraa aktiivisesti virallista kehitys-agendaa ja keskittyy vaikuttamis- toimintaan Suomessa ja muissa EU-maissa. KEHYS palvelee suomalaisia ja eurooppalaisia järjestöjä koordinoimalla tapahtumia ja tiedottamalla ajankohtaisista kehityspoliittisista aiheista.

Lokakuun päätapahtuma koherenssikysymyksistä järjestetään Helsingissä yhteistyössä suomalaisten järjestöjen, KEHYS ry:n eurooppalaisen kattojärjestön CONCORDen, Ulkoasiainministeriön sekä Kehitys- poliittisen toimikunnan kanssa. Kansainvälisen konferenssin tavoitteena on toimia keskustelu- foorumina, jossa mietitään uusia ratkaisuja kehityspolitiikkaan vaikuttavien politiikkapäätösten johdonmukaisuuden ja sopivien seurantamekanismien kehittämiseksi.

Lisätietoja kampanjasta ja kauden tapahtumista:

pääsihteeri Rilli Lappalainen (09–23150560)

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia