Kehitysmaiden koululaisille uusi halpa tietokone | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kehitysmaiden koululaisille uusi halpa tietokone

Sadan dollarin läppäristä tunnettu One Laptop Per Child -säätiö on julkistanut kehitysmaiden koululaisille suunnatun taulutietokoneen.

(Kuva: Sam Churchill / cc 2.0)

Sadan dollarin läppäristä tunnettu One Laptop Per Child -säätiö on julkistanut uuden kehitysmaiden koululaisille suunnatun tietokoneen. XO-3-taulutietokone esiteltiin kuluttajaelektroniikkamessuilla Las Vegasissa, kertoo global.finland.fi.

Kone on suunniteltu toimimaan kovassa käsittelyssä ja niukalla virralla. Siihen on ladattu valmiiksi opetussisältöjä, sillä sitä käytetään usein oloissa, joissa nettiyhteyttä ei ole. Konetta voi ladata verkkovirran lisäksi aurinkopaneelilla, käsiveivillä tai jopa vesimyllyllä.

Säätiön mukaan laitteiden tuotanto alkaa vuoden loppupuolella. Hinnan pitäisi jäädä alle sadan dollarin.

One Laptop per Child -hankkeen tavoitteena on ollut tuottaa kehitysmaiden koululaisille halpoja kannettavia tietokoneita. Se aloitettiin YK:n tietoyhteiskuntakokouksessa vuonna 2005.

Hankkeen kotisivujen mukaan noin 2,5 miljoonaa lasta ja opettajaa on tällä hetkellä sen projekteissa mukana. Heistä yli kaksi miljoonaa elää Latinalaisessa Amerikassa. Eniten läppäreitä on Uruguayssa, Perussa, Argentiinassa, Meksikossa ja Ruandassa.

Lisää uusi kommentti