Kehitysmaiden ammattiliitoilta tukea Suomen ay-liikkeelle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kehitysmaiden ammattiliitoilta tukea Suomen ay-liikkeelle

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus on saanut kymmeniä tukiviestejä kehitysmaista hallituksen ay-oikeuksien heikentämissuunnitelmien vuoksi.

Kehitysmaiden ammattiliitot ovat ilmaisseet tukensa Suomen ay-liikkeelle hallituksen suunnittelemien, työehtoja heikentävien lakimuutosten vuoksi. Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus (SASK) kertoo verkkosivuillaan saaneensa kymmeniä tukiviestejä, joissa tuomitaan hallituksen suunnitelmat.

Tukiviestejä on tullut muun muassa Brasiliasta, Ghanasta, Haitista, Indonesiasta ja Uruguaysta. SASKin toiminnanjohtajan Janne Ronkaisen mukaan viestit ovat tulleet täysin spontaanisti.

"On mielenkiintoinen asetelman muutos, että tukiviestejä sataa kehitysmaiden ammattiliitoilta, jotka itse ovat saaneet tukea meiltä. Kansainvälinen solidaarisuus toimii onneksi molempiin suuntiin", hän sanoo.

Myös kansainväliset ammattiliittojen kattojärjestöt ovat reagoineet tilanteeseen. Teollisuusalojen kattojärjestö on lähettänyt pääministeri Juha Sipilälle (kesk) avoimen kirjeen (pdf), jossa muistutetaan Suomea muun muassa sen ILO-sopimusvelvoitteista, kuten oikeudesta kollektiiviseen neuvotteluun.

Elintarvikealojen liiton kattojärjestö puolestaan kerää nimiä vetoomukseen Suomen ay-oikeuksien puolesta.

Ammattiliittojen on määrä osoittaa mieltään suunniteltuja heikennyksiä vastaan huomenna perjantaina.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia