Kaupunkiviljelyn suosio kasvaa Senegalissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kaupunkiviljelyn suosio kasvaa Senegalissa

Pääkaupunki Dakarin ja sen lähiseutujen viljelmät tuovat vuosittain toimeentuloa yli 40 000 kaupunkilaiselle, kertoo Koffigan E. Adigbli.

Kaupunkiviljely parantaa ruokaturvaa Senegalissa. Pääkaupunki Dakarin ja sen lähiseutujen viljelmät tuovat vuosittain toimeentuloa yli 40 000 kaupunkilaiselle. Viljelmiltä saadaan satoa lähes 2 miljoonaa tonnia.

Yksi kaupunkiviljelijöistä on Ahmadou Sene, jonka hehtaarin kokoiselta palstalta korjataan 12 tonnia kasviksia neljästi vuodessa. "Sadostani yli 80 prosenttia on erilaisia vihanneksia", Sene kertoo.

Sene on palkannut avukseen 12 nuorta, jotka auttavat viljelyssä osa-aikaisesti. Sadonkorjuu ja myyminen työllistää 20 naista neljäksi kuukaudeksi vuodessa.

Kaupunkiviljely kasvattaa suosiotaan, mutta viljelijät kohtaavat myös vastoinkäymisiä. Suurin osa viljelysmaista on valtion omistuksessa, mikä aiheuttaa kiistaa maankäytöstä.

"Vuonna 2010 minulla oli 800 neliön viljelypalsta. Tänä vuonna valtio pidätti suuren osan siitä patoa varten, ja viljelykäyttöön jäi vain alle puolet entisestä", harmittelee viljelijä Cheikh Mor Ndiaye.

Myös sadon markkinointi, kasteluveden kierrätys ja rahoituksen saaminen voivat tuottaa viljelijöille vaikeuksia. Vaikeuksista huolimatta viljelijät suhtautuvat työhönsä intohimoisesti. Työ tuottaa hyvin.

Ahmadou Senen asiakkaina ovat monet pääkaupungin hotellit ja ravintolat. Paikalliset naiset ostavat vihanneksia torilla myytäväksi. "Kun sato on myyty ja palkat maksettu työntekijöille, minulle jää käteen miljoona Länsi-Afrikan frangia (noin 1 500 euroa) vuodessa", Ahmadou Sene iloitsee.

Lisää uusi kommentti