Katastrofiapu mahdollistanut läpikulkuleirille inhimilliset olosuhteet | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Katastrofiapu mahdollistanut läpikulkuleirille inhimilliset olosuhteet

Libyan konfliktin keskeltä paenneet tuntevat olonsa tuvalliseksi Punaisen Ristin leirillä. Tulevaisuus kotimaassa kuitenkin huolestuttaa.

Maaliskuun lopussa pystytetty Punaisen Ristin läpikulkuleiri Libyan ja Tunisian rajan tuntumassa on tarjonnut turvallisen levähdyspaikan konfliktin keskeltä rajan yli paenneille tuhansille pakoilaisille, kirjoittaa SPR.

Tällä hetkellä leirillä kotiinpaluuta odottaa noin 600 siirtolaista. Keskimäärin leirille majoitutaan neljäksi päiväksi, usein ristiriitaisin tuntein. Epävarmuutta aiheuttaa tietämättömyys siitä, missä määrin elämä kotimaassa palaa takaisin raiteilleen.

Läpikulkuleirille on kuitenkin pystytty rakentamaan inhimilliset puitteet. Suuri merkitys on ollut Suomen Ulkoministeriön ja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon tehdyillä lahjoituksilla. Suomesta Tunisiaan on lähetetty ainakin telttoja ja huopia sekä keittiövälineitä ja wc-rakennustarvikkeita. Korvaamaton apu on ollut myös vapaaehtoisista sekä Tunisian Punaisen Puolikuun ylläpitämästä kuuden teltan suuruisesta klinikasta työntekijöineen.

Kaikenkaikkiaan Tunisian leirille on massiiviseen maastapakoon ja humanitaariseen kriisiin johtaneen Libyan konfliktin jälkeen majoittunut noin kuusi tuhatta ihmistä. Avustustyöntekijä Johan Ehnbergin mukaan Punaisen Ristin on tarkoitus olla paikalla niin kauan kuin tarvetta leirille on.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia