Kansannousu lisäsi naisten arvostusta Egyptissä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kansannousu lisäsi naisten arvostusta Egyptissä

Tahrir-aukiolla monet naiset kokivat ensimmäistä kertaa elämässään olevansa arvokkaita sukupuolestaan ja yhteiskuntaluokastaan riippumatta.

Tahrir-aukion mielenosoituksissa monet naiset kokivat olevansa arvokkaita. Lisäksi he oppivat vallankumouksen aikana uusia asioita ja verkostoituivat muiden naisten kanssa.

”Minun elämäni on jo muuttunut Tahririn kokemusteni myötä. Toivon, että lapseni ja lapsenlapseni saavat elää paremmassa Egyptissä”, 43-vuotias Shaymaa Salaama kertoo. Salaama leiriytyi puolisonsa kanssa aukiolle lähes kahdeksi viikoksi.

Lana Mushtaq hyödynsi vallankumouksen hyväksi niin tietotekniikan yliopistotutkintoaan kuin lahjakkuuttaan muusikkona ja säveltäjänä. ”Pidin tunnelmaa yllä etenkin musiikilla. Taiteilijoiden luovuus oli huipussaan ja siitäkin saimme lisäenergiaa”, Mushtaq sanoo.

Myös mielenosoitusten yhteishenki teki Mushtaqiin suuren vaikutuksen. ”Muutoin yleinen sanallinen seksuaalinen häirintä oli täysin poissa. Jopa naisten puhuttelemiseen käytettiin normaalia kohteliaampia sanoja”, Mushtaq kertoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia