Kamerunin homot elävät mielivallan alla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kamerunin homot elävät mielivallan alla

Vuodesta 2011 on yli kymmenen ihmistä on tuomittu Kamerunissa vankilaan pelkkien seksuaalisen suuntautumiseen liittyvien epäilyjen vuoksi, sanoo Amnesty.

Kamerunin homosuhteet kriminalisoiva laki mahdollistaa mielivaltaiset pidätykset ja hankaloittaa HIV:istä ja AIDSista kärsivien homoseksuaalien hoitoon pääsyä, kertoo Amnesty International.

Seksuaalisesta suhteesta samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa voi Kamerunissa saada jopa viiden vuoden vankeustuomion. Maaliskuusta 2011 lähtien 13 ihmistä on vangittu syytettynä homoseksuaalisuuden harjoittamisesta.

Laki edellyttää, että syylliset saadaan kiinni itse teossa, mutta monissa tapauksissa perusteeksi pidätyksille riittää epäilty homoseksuaalisuus.

Näin kävi Jean-Claude Roger Mbedelle, joka pidätettiin maaliskuussa 2011 kun tämä oli tapaamassa miespuolista tuttavaansa ja tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankilaan.

Helmikuussa 2012 kolme naista pidätettiin Ambamissa, lounais-Kamerunissa epäiltynä homoseksuaalisuudesta, mutta kuten Mbeden tapauksessa, naiset eivät jääneet kiinni itse teossa, vaan heidät antoi ilmi kolmas osapuoli.

"Homosuhteet kriminalisoiva laki rikkoo lukuisia alueellisia ja kansainvälisiä ihmisoikeuslakeja," sanoo Erwin van der Borght, Amnestyn Afrikan ohjelmajohtaja.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia