Kamerun pidätti kaksi miestä homoseksuaalisuudesta epäiltynä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kamerun pidätti kaksi miestä homoseksuaalisuudesta epäiltynä

Syrjivä lainsäädäntö voi viedä nuorukaiset jopa viideksi vuodeksi vankilaan.

Kamerunin viranomaiset ovat pidättäneet kaksi nuorta miestä epäiltynä homoseksuaalisuudesta, ihmisoikeusjärjestö Amnesty International kertoo. Järjestö vaatii vangittujen vapauttamista ja syrjivän lainsäädännön kumoamista.

Homoseksuaalisuudesta syytetyt 19- ja 20-vuotiaat miehet on vangittu Kamerunin rikoslain pykälä 347a:n nojalla. Samaa sukupuolta olevien väliset suhteet kriminalisoiva laki on ollut voimassa vuodesta 1972, mutta vasta viime vuosina lain valvonta on tiukentunut ja pykälään perustuvat pidätykset ja oikeudenkäynnit lisääntyneet.

"Kamerunissa vallitsee laaja, viranomaisten hyväksymä homofobia. Oletetun seksuaalisen suuntautumisensa takia pidätetyt ovat vaarassa joutua muiden vankien tai vankilan henkilökunnan hyökkäysten ja pahoinpitelyn kohteeksi", toteaa Amnesty Internationalin Afrikan ohjelmajohtaja Erwin Van Der Borght.

Tällä hetkellä pidettyjä pidetään vangittuina Kondenguin keskusvankilasssa maan pääkaupungissa Yaoundéssa. Syytetyt voidaan tuomita jopa viiden vuoden vankeusrangaistukseen. Van Der Borght muistuttaa, että vangitsemalla ihmisiä pelkästään heidän oletetun seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi Kamerunin hallitus rikkoo niitä kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia, joihin se on sitoutunut.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia