Johtajakursseja pakolaisleirillä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Johtajakursseja pakolaisleirillä

Suomen Pakolaisavun johtajakursseilla opitaan vastuullista johtamista.

Pitkät konfliktit useissa Afrikan maissa ovat vieneet maiden kansalaisilta luottamusta johtajiin. "Johtajakurssilla näytämme, että on myös mahdollista olla vastuuntuntoinen johtaja", Suomen Pakolaisavun projektikoordinaattori Salome Awidi kertoo.

Pakolaisapu aloitti johtajuuskoulutukset Kyangwalin pakolaisasutusalueella Ugandassa. Awidin mukaan pakolaisleiri on turvallinen paikka harjoitella johtamista: se on neutraalia aluetta, jossa on hyvä opetella johtajuutta ja muuttaa asenteita.  "Toivomme, että kurssilaiset käyttävät tietoja täällä ollessaan, mutta toivomme tietojen auttavan jopa enemmän heidän palatessaan kotimaihinsa", Awidi toteaa.

Kurssilla muun muassa analysoidaan kurssilaisten kotimaissa olleita konflikteja, jotta osallistujat oikeasti ymmärtäisivät, mitkä syyt niihin johtivat. "Mietimme myös, miten konfliktit olisi voitu ratkaista paremmin. Konfliktien ei ole pakko muuttua väkivaltaiseksi, konfliktit ovat normaaleja. Olennaista on, miten ne ratkaistaan".

Hyviin johtajuustaitoihin kuuluu myös suvaitsevaisuus. "Yritämme opettaa, että ennakkoluulot eri heimoista eivät läheskään aina pidä paikkansa. Kannustamme ihmisiä kohtelemaan toisiaan yksilöinä, eikä ryhminä. Olemme kaikki erilaisia, mutta se ei tarkoita, ettemme voisi elää yhdessä".

 

 

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia