Jemenissä pelätään syklonin tuomia sateita | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Jemenissä pelätään syklonin tuomia sateita

Köyhä ja konfliktin runtelema maa saattaa saada jopa kymmenen vuoden sateet kerralla.

Pelätty sykloni Chapala on iskenyt konfliktin runtelemaan Jemeniin pienemmällä voimalla kuin alun perin pelättiin. Vaikka myrsky on heikentynyt, sen vaikutukset voivat olla vakavat, sanoi YK eilen.

Sykloni iski eilen tiistaina ensin Jemenin edustalla olevalle Socotran saarelle ja vei ainakin kolmen ihmisen hengen. Se jatkoi maan lounaisosiin. Tuulen nopeus oli noin 120–130 kilometriä tunnissa.

Maailman meteorologisen järjestön WMO:n edustajan Claire Nullisin mukaan pelkona ovat nyt sateet, sillä kuiva Jemen saattaa saada kuuden tai jopa kymmenen vuoden sateet kerralla, eikä maan surkea infrastruktuuri pysty selviämään niistä. Jemenillä ei myöskään ole ilmatieteen laitosta.

Arviot syklonin aiheuttamista tuhoista eivät ole vielä varmoja, mutta YK:n mukaan se saattaa vaikuttaa jopa 1,1 miljoonan ihmisen elämään. Uutistoimisto Reutersin mukaan muun muassa maan viidenneksi suurimmassa kaupungissa Mukallassa on tulvinut, taloja on tuhoutunut ja sähköt katkenneet.

Jemen on konfliktin vuoksi lähes katastrofaalisessa tilassa jo ilman sykloniakin. Jo noin puolella maan asukkaista on vaikeuksia saada ruokaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia