Jemenin siviiliuhrien määrä kasvaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Jemenin siviiliuhrien määrä kasvaa

Samaan aikaan rauhanneuvotteluissa on saatu sovittua vasta tulitauon tarpeesta.

Jemenin viimeaikaiset väkivaltaisuudet ovat vieneet jo yli 1 400 siviilin hengen, kertoo YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimisto OHCHR. Järjestön tietojen mukaan pelkästään viime torstain ja tämän viikon maanantain välisenä aikana kuoli noin 50 siviiliä.

Jemenin väkivaltaisuudet kärjistyivät maaliskuun loppupuolella, kun Saudi-Arabian johtama liittouma alkoi pommittaa maassa vallan kaapanneita huthikapinallisia. Taisteluissa on kuollut yhteensä yli 2 600 ihmistä.

OHCHR:n mukaan loukkaantuneita siviileitä on 3 400 ja lisäksi ainakin 141 julkista siviilirakennusta on tuhoutunut osittain tai kokonaan.

YK:n lastenjärjestön UNICEFin mukaan lapsia siviiliuhreista on ainakin 279. Määrä on neljä kertaa suurempi kuin koko viime vuonna. Samalla myös lapsisotilaiden rekrytointi on lisääntynyt.

Jemen oli jo ennen viimeaikaisia kahakoita Lähi-idän köyhimpiä ja epävakaisimpia maita. Konfliktin seurauksena yhä useampi ihminen kamppailee ruuan, veden ja sähkön puutteen kanssa. Tällä hetkellä noin 80 prosenttia maan väestöstä tarvitsee humanitaarista apua.

Konfliktin osapuolet aloittivat eilen Genevessä rauhanneuvottelut, jotka ovat kuitenkin edenneet hitaasti. Tiistaina saatiin sovittua vasta tulitauon tarpeesta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia