Jemenin konflikti jopa tuplannut ruuan hinnan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Jemenin konflikti jopa tuplannut ruuan hinnan

Konflikti vaikeuttaa maataloustuotantoa, ja lähes 11 miljoonaa ihmistä kärsii epävarmasta ruokaturvasta.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO pyytää kahdeksan miljoonan dollarin eli noin 7,6 miljoonan euron lisäavustuksia Jemenin maanviljelijöiden tukemiseksi.

Maa lähestyy kriittistä aikaa maanviljelyksen kannalta, mutta viime aikoina pahentunut konflikti haittaa niin istutusta kuin kaupankäyntiäkin lähes kaikkien suurten kaupunkien ympäristössä. Konflikti on FAOn mukaan joillakin alueilla jopa kaksinkertaistanut ruuan hinnan ja nelinkertaistanut polttoaineen hinnan.

Noin 10,6 miljoonan jemeniläisen ruokaturva on epävarma ja noin 4,8 miljoonaa on hätätilassa. Osa ruokapulasta kärsivistä on paradoksaalisesti itse ruuantuottajia, kuten viljelijöitä tai kalastajia, järjestö kertoo.

Jemenin konflikti alkoi pahentua viime syksynä huthikapinallisten vallattua pääkaupunki Sanaan. Maaliskuun lopulla Saudi-Arabian johtama liittouma alkoi pommittaa hutheja, ja konflikti on levinnyt lähes koko maahan. YK:n mukaan ilmaiskuja on osunut 18:aan maan 22 maakunnsta. Järjestöt ovat pyrkineet toimittamaan maahan humanitaarista apua, mutta se on vaikeaa väkivallan vuoksi.

YK:n ihmisoikeusvaltuutetun mukaan maaliskuun lopulta lähtien ainakin 364 siviiliä on kuollut väkivallassa. Satoja lisää on loukkaantunut, ja kymmeniä julkisia rakennuksia, kuten sairaaloita ja kouluja, on tuhoutunut ilmaiskuissa ja tulituksessa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia