Jemen sisällissodan partaalla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Jemen sisällissodan partaalla

Väkivaltaisuuksista kärsivässä Jemenissä on pulaa jopa vedestä, mutta ei aseista.

Jemeniä uhkaa sisällissota, varoittavat maan opposition edustajat.

"Heimoilla on valtaisat asearsenaalit. Kaikesta muusta on pulaa, muttei aseista. Olemme kohta tilanteessa, jossa sotaa käyvät kansa ja hallitsijasuku. Jos presidentti Saleh ei väisty vallasta, uhkana on Jemenin pirstoutuminen, mikä lienee hallitsijasuvun tavoitteena ja toiveena", sanoo maan eduskunnan varapuhemies Mohammed Al-Shaddadi.

Päivi Arvosen haastattelema Al-Shaddadi on yksi opposition edustajista, jotka vierailivat viime viikolla Kairossa tarkoituksenaan kiinnittää maailman median huomio Jemenin pahenevaan kriisitilanteeseen.

Al-Shaddadi on huolissaan siitä, että kansainvälisen yhteisö on ollut hiljaa Jemenin tilanteesta. Samaa ihmettelee ihmisoikeustaistelija Yasin Al-Qubaty, joka uskoo tietävänsä syyn vaikenemiseen.

"Maailma kuuntelee ja katsoo yhdessä Yhdysvaltojen kanssa kauhufilmiä nimeltä Al-Qaida. Iso osa Al-Qaidan uhasta on yhtä fiktiivistä kuin elokuvateollisuudessa yleensäkin. Al-Qaida ei ole koskaan ollut Jemenissä iso ongelma", hän toteaa.

Protestit presidenttiä vastaan alkoivat Jemenissä helmikuussa. Nyt maassa on pulaa sähköstä, ruuasta ja lääkkeistä. Sairaanhoitopalveluita ei ole, eikä köyhillä ole varaa ostaa edes vettä.

"Presidentti Ali Abdullah Salehin joukot tappavat surutta myös lapsia ja vanhuksia. Kohta meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin alkaa kaivaa joukkohautoja. Ne, jotka eivät kuole aseisiin, kuolevat nälkään tai epidemioihin", al-Shaddadi toteaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia