Jäteteollisuudella edessä kaikkien aikojen buumi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Jäteteollisuudella edessä kaikkien aikojen buumi

Jätteiden käsittelystä on tulossa nopeasti kasvava ja tuottoisa markkina-alue, raportoi amerikkalainen pankki.

Yhdysvaltalainen Bank of America Merill Lynch arvioi tuoreessa raportissaan, että jäteteollisuuden arvo saattaa jopa kaksinkertaistua seuraavan seitsemän vuoden aikana kahden biljoonan dollarin markkinoiksi, kirjoittavat uutislähteet.

Kaupungistuminen, kasvava resurssipula, kehitysmaiden keskiluokkaistuminen sekä ympäristösäädökset pitävät raportin mukaan huolen siitä, että markkinat kasvavat.

"Jäteteollisuus elää parhaillaan murroskautta ja siitä on kehittymässä pakollisen julkisen palvelun sijaan kestävän kehityksen bisnesmahdollisuus", raportti kiteyttää.

Pankki arvioi myös, että Eurooppa kohtaa alalla strategisia haasteita, kun Aasian ja Etelä-Amerikan jäteteollisuusmarkkinat kasvavat puolestaan nopeimmin. Myös Kiinan kasvava keskiluokka laajentaa markkinoita.

Alalta löytyy raportin mukaan monia kasvumahdollisuuksia esimerkiksi kierrätyksen ja kestävien pakkausmateriaalien kehittämisessä. Tällä hetkellä vasta neljäsosa maailman jätteistä kierrätetään ja hyödynnetään uudelleen sekä 3,5 miljardia ihmistä elää edelleen jätehuoltopalvelujen ulkopuolella.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia