Järjestöt pelkäävät LRA:n vastaisten toimien vaikutuksia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestöt pelkäävät LRA:n vastaisten toimien vaikutuksia

Keski-Afrikassa toimiva sissiliike LRA saattaa kostaa mahdolliset sotilastoimet siviileille, varoittavat järjestöt.

Sotilastoimet Keski-Afrikassa toimivaa Lord's Resistance Army -kapinallisryhmää (LRA) vastaan voivat pahentaa siviilien tilannetta, varoittavat avustusjärjestöt.

Afrikan unioni  ja YK:n tukemat joukot valmistautuvat operaatioihin Kongossa, Sudanissa ja Keski-Afrikan tasavallassa, mutta järjestöt pelkäävät sotilaallisen intervention vain kostautuvan viattomille kansalaisille heikentyneenä turvallisuustilanteena.

Lausunnossaan kymmenen paikallista ja kansainvälistä organisaatiota tuomitsee tähän asti hallinneen sotilaallisen lähestymistavan tehottomaksi  ja tuhoisaksi paikallisille. LRA on kostanut siviileille, ja kapinalliset ovat hajaantuneet laajemmalle alueelle, minkä seurauksena yhä useampi eristyksissä oleva kylä on tempaistu mukaan konfliktiin.

Pelkästään vuoden 2012 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana YK on raportoinut 33 iskusta Kongon demokraattisessa tasavallassa, jossa useita ihmisiä on kuollut tai siepattu. Järjestöjen mielestä luku todennäköisesti kasvaa, kun yhteinen sotilastoiminta on käynnistetty.

Järjestöt kehottavat YK:n rauhanturvaajia sen sijaan vahvistamaan siviilien suojelua ja pureutumaan samalla konfliktin perimmäisiin syihin, mikäli kestävä rauha halutaan taata nykyisen konfliktin piinaamilla alueilla. Myös entiset LRA-taistelijat pitää sopeuttaa takaisin yhteisöihin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia