Järjestöt patistavat edistämään joukkotuhoaseetonta Lähi-itää | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestöt patistavat edistämään joukkotuhoaseetonta Lähi-itää

Suomi on luvannut järjestää joukkotuhoaseetonta Lähi-itää käsittelevän kokouksen heti kun Iso-Britannia, Venäjä ja Yhdysvallat ovat siihen valmiita.

Helsingissä viikonloppuna järjestetyn kansalaisyhteiskunnan Lähi-itä -kokouksen osallistujat vaativat, että Suomeen suunniteltu joukkotuhoaseetonta Lähi-itää käsittelevä kansainvälinen kokous järjestetään mahdollimman pian. Lisäksi lausunnossaan järjestöt vaativat, että maat sitoutuvat joukkotuhoaseettoman vyöhykkeen luomiseen, kertoo Rauhanliitto.

Asiantuntijat ja tutkijat kansaivälisistä järjestöistä kokoontuivat viime viikonloppuna epävirallisessa joukkotuhoaseetonta Lähi-itää käsittelevässä kokouksessa Helsingissä. Virallisen kokouksen olivat alun perin kutsuneet koolle YK:n pääsihteeri, Iso-Britannia, Venäjä ja Yhdysvallat ja Suomi oli lupautunut isännöimään kokousta.

Virallinen valtiotason kokous kuitenkin peruuntui, kun Yhdysvallat perui osallistumisensa muutamaa viikkoa ennen kokousta. Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja on vahvistanut, että Suomi on edelleen halukas järjestämään kokouksen heti kun siihen ollaan valmiita.

"Olemme pitkän prosessin alussa. Meillä pitää olla uskoa ja malttia pitää prosessi tiellään ja kaikki osapuolet mukana. Samalla meidän on ymmärrettävä, että aikaa ei ole loputtomasti, vaan eteneminen asiassa on todella tärkeää, Tuomioja sanoi kokouksessa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia