Järjestöt: EU:n kehitysavun leikkaaminen maksaisi ihmishenkiä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestöt: EU:n kehitysavun leikkaaminen maksaisi ihmishenkiä

Euroopan johtavat kehitysyhteistyöjärjestöt vaativat EU-maiden johtajia pysäyttämään aikeet leikata unionin kehitysapurahoitusta.

Euroopan johtavat kehitysyhteistyöjärjestöt vaativat EU-johtajia torjumaan ehdotuksen leikata kehitysmaiden EU-avustuksia lähes kymmenellä prosentilla nykytasosta.

EU-johtajat käsittelevät parhaillaan Brysselissä unionin EU:n vuosien 2014-2020 budjettia, ja puheenjohtajamaa Kypros on ehdottanut 9,6 miljardin euron leikkauksia kehitysrahoihin ja humanitaariseen apuun. Ehdotetut leikkaukset ovat järjestöjen mielestä suhteettoman suuria ja niiden toteuttaminen maksaisi ihmishenkiä kehitysmaissa.

Järjestöjen mielestä talouskriisissä painiva EU yrittää tasapainottaa budjettiaan maailman köyhimpien ihmisten kustannuksella. "Sijoittaminen köyhyyden vähentämiseen ja kehitysyhteistyöhön on kriisiaikana tavallistakin perustellumpaa globaalin vakauden säilyttämiseksi", huomauttaa CONCORD:n pääsihteeri Olivier Consolo.

Nykyisellään kehitysrahoituksen osuus EU-budjetista on noin kuusi prosenttia. Viimeisen kuuden vuoden aikana EU:n kehitysavulla on autettu kestävästi miljoonia ihmisiä pois köyhyydestä, muun muassa 50 miljoonaa ihmistä ei enää näe nälkää, yli yhdeksän miljoonaa lasta on päässyt peruskouluun ja 32 miljoonalle on pystytty takaamaan puhdas juomavesi.

Järjestöjen mukaan kehitysmaiden avustaminen myös maksaa itsensä takaisin korkojen kanssa. CONCOR:n ja Oxfamin lisäksi EU:n kehitysrahoituksen puolesta vetoavat One International ja Plan International.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia