Järjestö: Sotšin olympialaisilla synkkiä seurauksia ympäristölle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestö: Sotšin olympialaisilla synkkiä seurauksia ympäristölle

Venäjällä järjestettävien talviolympilaisten valmisteluista on ympäristöjärjestön mielestä olympiahenki kaukana.

Ensi vuonna pidettävien Sotšin talviolympialaisten valmistelut ovat aiheuttaneet huomattavia ympäristötuhoja, sanoo Pohjois-Kaukasuksen ympäristöjärjestö EWNC.

Järjestön mukaan olympialaisten järjestäjätahot eivät ole selvästikään noudattaneet olympialaisten sopimusehtoja, sillä alueella esiintyy metsäkatoa ja rakennustyömailta on päästetty vesistöön myrkkypäästöjä.

Samalla UNESCO:n maailmanperintölistalla olleita Länsi-Kaukasuksen alueita on poistettu suojelusta ja luonnonmaisemia on tuhoutunut. Sotšin alueella on tuhoutunut arviolta jopa 2000 hehtaaria ainutlaatuisia luontoalueita, järjestö sanoo.

Ympäristöjärjestön mukaan viranomaiset ovat myös aktiivisesti tukahduttaneet kisojen rakentamista vastustavia järjestöjä. Järjestön mielestä Venäjällä ei vaalita olympia-aatetta ihmisten kunnioittamisesta ja olympialaiset voitaisiin perua vakain perustein.

Kansainvälinen olympiakomitea IOC on sitoutunut kestävän kehityksen periaatteisiin ja tekee yhteistyötä YK:n ympäristöohjelman kanssa, johon kuuluu ympäristövaatimusten sisällyttäminen isäntäkaupunkien toimintaan. IOC ja venäläiset kisajärjestäjät ovat suitsuttaneet kilpailuareenoita ja maantieteellistä miljöötä. Sotšin olympialaisten kotisivuilla mainitaan ympäristökehitys yhtenä olympialaisten positiivisista vaikutuksista alueelle.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia