Järjestö: Gazan rakentaminen kestää yli sata vuotta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestö: Gazan rakentaminen kestää yli sata vuotta

Alle 0,25 prosenttia tarvittavista rekkalasteista pääsee läpi, sanoo Oxfam.

Kestää yli sata vuotta ennen kuin Israelin saartamaan ja konfliktin tuhoamaan Gazaan saadaan rakennettua tarvittavat talot, koulut ja terveyskeskukset, sanoo avustusjärjestö Oxfam.

Järjestöjen keräämien tuoreiden tietojen mukaan Israelin Gazaan päästämien rekkakuormien määrä väheni entisestään tammikuussa. Viimeisten kolmen vuoden aikana tarvittavista lasteista on päässyt alueelle vähemmän kuin 0,25 prosenttia.

Rakennusmateriaalia tarvittaisiin noin 800 000 kuormaa, jotta pystyttäisiin korjaamaan kahdeksan vuotta kestäneen saarron sekä viime vuosien konfliktien vaikutukset. Tammikuussa pääsi kuitenkin läpi vain 579 rekkaa, Oxfam kertoo.

Gazan viimekesäisessä sodassa kuoli yli 2 000 palestiinalaista ja 75 israelilaista. Noin 100 000 gazalaista elää yhä tilapäissuojissa. Myös YK-järjestöt ovat ilmaisseet huolensa alueen pahenevasta tilanteesta. Gazassa on sähkökatkoja jopa 18 tuntia päivässä ja 400 000 lasta tarvitsee psykososiaalista apua. Rauhasta ei ole tietoa, ja palestiinalaisten raketti-iskut ovat jälleen alkaneet, järjestöjen lausunnossa kerrotaan.

Avunantajat lupasivat viime lokakuussa 4,3 miljardia euroa Gazan jälleenrakennukseen. Uutistoimisto IRIN kertoi kuitenkin viime viikolla, että alle 5 prosenttia avusta on toimitettu.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia