Japanin Amazon.com veti valaanlihan pois valikoimista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Japanin Amazon.com veti valaanlihan pois valikoimista

Ympäristöjärjestön ja nettiyhteisön painostus sai verkkokaupan vetämään kiistanalaisen valaanlihan valikoimistaan kaikessa hiljaisuudessa.

Japanin Amazon.com-verkkokauppa on lopettanut sen sivuilla julkaistujen valaanlihatuotteiden myynnin.

Kiistanalaiset valaanlihatuotteet paljastuivat britannialaisen Environmental Impact Assessment -ympäristöjärjestön (EIA) helmikuussa julkaisemassa raportissa, jossa paljastui Amazon.co.jp-sivuston valikoimien sisältäneen satoja valaanlihasta tehtyjä tuotteita.

Järjestön mukaan myynnissä oli muun muassa valaan purkki- ja kuivalihaa, pekonia ja muhennosta. Myös tuotteiden alkuperä herätti kysymyksiä, sillä järjestö löysi viitteitä Islannista tuoduista tuotteista kansainvälisen uhanalaisten eläinten kauppaa koskevan CITES-sopimusta vastaisesti.

Raportin paljastukset aiheuttivat huomattavan myrskyn sosiaalisessa mediassa ja jo raportin julkaisua seuranneena päivänä kaikki valaanlihatuotteet oli vedetty Amazonin sivuilta.

Kaupallinen valaanpyynti on kielletty kansainvälisen sopimuksen nojalla, mutta Japani on pitkään perustellut pyyntiään tieteellisillä tarkoituksilla. Merkittävä osa valaiden lihasta päätyy kuitenkin ruokamarkinnoille.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia